2014. február 5., szerda

 

HOLDVILÁGOS ÉJSZAKÁN, MIRŐL ÁLMODIK A SIPUCCA?

 

HOLNAP, ESETLEG, IDEIGLENESEN "LEFUJJÁK" A

KERESZTREFESZITETT ANGYAL FELAVATÁSÁT-----


A Népszava kacsája szerint a kormány taktikázik és a holnapi egyeztetésen 

elhalaszthatja a kérdéses emlékmü felavatását,hogy ezzel kifogja a szelet 

a baloldal választási hisztériájából

 

  Erről igy irt tegnap a Mazsihisz honlapja:

 

Úgy tűnik, elnapolják a Szabadság téri emlékmű felállítását

2014-02-04 10:30:54

Bár hivatalosan egyelőre nem tudni, miről tárgyal a Miniszterelnökséget vezető Lázár János csütörtökön a zsidó szervezetekkel, a Népszava úgy értesült: "lefújhatják" a Szabadság térre tervezett emlékművet."Érdemi társadalmi ellenállást váltott ki, hogy kormány a Szabadság térre kényszerítette volna a német megszállás emlékművét – szerecsenmosdató történelemfelfogásának szimbólumát. A szoborba öntött történelemhamisítás ellen nem csak a különböző zsidó szervezetek léptek fel egységesen (egy kivételével), de szinte az egész történész-politológus szakma, nem beszélve a társadalom jobbik érzésű részéről. A jelek szerint az Orbán-kormány így retirálni kényszerül, legalábbis a Népszava úgy tudja, hogy erről lesz azon a találkozón, melyre Lázár János invitálta a zsidó szervezeteket.

Hogy a meghátrálás mit jelent, az erősen kérdéses, hiszen az Orbán-kormány eddig foggal körömmel ragaszkodott elképzeléseihez, és semmilyen társadalmi nyomásnak nem engedett érdemben. Így megeshet, hogy most sem bontják el az emlékmű tervét, csupán a megvalósítás időpontját tolják ki. Azaz azt akarják elkerülni, hogy az emlékmű ellenében mozgósítani lehessen a választási kampány során.
 

A hivatalos megfogalmazás szerint ez nyilvánvalóan úgy hangzik majd, hogy a kormány a választások zavartalan lebonyolítása érdekében csökkenteni kívánja a társadalmi feszültségeket.
"

*

EDDIG A MAZSIHISZ HONLAP, AMELY BETÜSZERINT HOZZA A NÉPSZAVA HIRÉT ÉS CSAK ANNYIT TESZ HOZZÁ HOGY "Úgy tünik", ami kimeriti a whisful thinking fogalmát. A Népszava ugyan hozza Rogán cáfolatát is (lejjebb) amit a Mazsihisz "elfelejt" közölni, mert nem illik a képbe.

 

Rogán cáfol

Cáfolta Rogán Antal a Népszabadság értesülését, amely szerint az április 6-ai parlamenti választásig biztos nem állítják fel a német megszállás emlékművét, mondván hogy "ilyen szóba sem került, semmilyen formában", nem kapott ilyen tájékoztatást, a cikknek nincs alapja - írja a hír24.hu.

Rogán szerint valaki félrevezette az újságírót, vagy az történt, hogy ez megrendelésre született", hogy az internetes fórumokon vagy az esti híradókban például - hogy "ne az MSZP-s Józsa István paksi megrendeléseiről legyen szó".

 Az V. kerületi polgármester arra a kérdésre, hogy tudomása szerint akkor március 19-én felavatják-e az emlékművet, azt válaszolta: "nem tudok arról, hogy bármi változott volna". 

Kormányzati körökből ugyanakkor arról tájékoztatták az InfoRádiót, hogy végleges döntés az emlékműről csütörtökön  (holnap) várható. 

                                                                 ***

      A kormány csinálhat amit akar, a választási harcban a baloldal fenékig üriti  a "zsidókérdés" poharát és játsza ki, a legcinikusabb módon, az un "zsidó  kártyát". Ha végigviszi tervét – azért átkozzák ki, ha retirál –azt fogják mondani hogy taktikázik.

A beigért "két pofon" még várat magára, de hát felnőtt ember már Magyarországon sem hiszi , hogy választási igéreteket szokás betartani.

 A szerk.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése