2014. február 19., szerda

 

 

 A

 

 

 

"A  VÁLASZTÁSOK UTÁN:VAGY FÖLÖSLEGES LESZ VAGY NEM LESZ MÓD RÁ"

ELHALASZTJÁK: UTÁNA – MEGLÁTJUK

  A Népszabadság már tudja – a mazsihisz még nem...

A kormány mai ülésén az a döntés született, ( Mázl Tov!) hogy nem állítják fel március 19-én a német megszállás emlékművet a Szabadság téren – tudta meg a Népszabadság. Az indoklás: a szobor megosztó lenne a választások előtt.

Csuhaj Ildikó| NOL| 2014. február 19.

Nem állítják fel március 19-én a Szabadság téren a német megszállás áldozatainak emlékére tervezett szoborkompozíciót – erősítették meg munkatársunknak kormányzati források. A Népszabadsághoz eljutott információk szerint a mai kormányülésen megvitatták a német birodalmi sasos-Gábriel arkangyalos emlékmű sorsát, és az a döntés született, hogy a  német megszállás 70-dik évfordulóján nem lesz szoboravatás a Szabadság téren. Az indoklás szerint a körülmények, az előkészületek nem megfelelőek. A másik indoklás pedig úgy hangzott el információink szerint, hogy „az emlékmű felállítása az április 6-ai parlamenti választás előtt megosztó”.

A Népszabadsághoz kiszivárgott hírek szerint a kormányülésen az is elhangzott, hogy az emlékművet legkésőbb 2014. május 31-ig fel kell állítani.

Orbán Viktor miniszterelnök ma este vagy holnap minden bizonnyal levélben tájékoztatja a Mazsihisz elnökségét a kormánydöntésről. Várhatóan a miniszterelnök további tárgyalásokat, egyeztetést javasol zsidó szervezetekkel a holokauszt emlékév ünneplését illetően – tájékoztatták lapunkat.

A Veritas intézetet vezető Szakály Sándor főigazgató esetleges leváltásáról nem volt szó, a kormánydöntés a Sorsok Háza Múzeum körüli vitákra, esetleges kompromisszumos megoldásra sem tér ki – mondták munkatársunknak                                                                              

                                                                                                     ***

Nekünk úgy tünik hogy a 19 kommentelő közül az alábbi találta fején a szöget:

 értelmetlenségi | 2014. február 19. | 20:13:47

Nem lesz emlékmű. Ami most megosztó, az az marad a választás után is, ez az érv tehát smafu. Orbánnak MOST lett volna fontos benyalni a szélsőjobbnak. Ha megnyeri a választást, akkor erre az emlékmű állításra már nem lesz szüksége, ha pedig elveszti, akkor meg nem lesz rá módja

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése