2014. február 9., vasárnap

 NEM HALASZTOTTAK * FOLYIK A RENDKIVÜLI *UJSÁGIRÓKAT NEM ENGEDNEK BE* HALASZTÁS VÁRHATÓ *A  KORMÁNY FÜTYÜL


2014. január 31. 12:37 BZSH írta, <bzstitk@mazsihisz.com>:

 

Tisztelt Képviselő Testületi Tag!

Csatoltan küldjük a 2014. február 9-én 10.00 órakor kezdődő rendkívüli közgyűlés meghívóját.

Megjelenésükre feltétlenül számítunk!

Tisztelettel

BZSH Titkárság
1075 Budapest, Síp utca 12.
Tel: +36-1-342-9313
Fax: +36-1-342-1790

הדפס הכל


2014. február 7. 12:29 György Sessler írta


Tisztelt Mazsihisz Elnöke, Mazsihisz Ügyvezető Igazgatója,Tisztelt Mazsihisz Közgyűlés Tagjai!

 

Mint a Mazsihisz Közgyűlésének egyik tagja javaslom  2014. február 9.-re összehívott rendkívűli közgyűlés elhalasztását.

 

Javaslom az elhalasztást, mert Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár úr által elnökölt 2014. február 6.-i Emlékbizottsági ülésen semmilyen olyan döntés nem született, melyhez képest álláspontot és az ehhez kapcsolódó határozatot hozhatna a tisztelt Közgyűlés.

 

Az Emlékbizozttsági ülésen egyértelművé vált, hogy az állami megemlékezések körül kialakult problémák és a bizottság korábbi döntéseinek végre nem hajtása, súlyosan és igen hátrányosan érinthetik a magyarországi és a nem magyarországi, de magyaranyanyelvű holokauszt túlélőket.

 

A halasztás lehetőséget adna arra az eddig meg nem történt egyeztetésre, ahol és amikor a megemlékezést kezdeményező Izrael Állam magyarországi Nagykövete, a magyarországi zsidó vallású szervezetek vezetői és a magyarországi holokauszt túlélők képviselői egyeztetnének, felmérnék a döntések várható hatásait és ennek ismeretében a lehető legszélesebb körű véleményekre támaszkodva hozhatnák meg a különböző szervezetek a maguk vonatkozó döntéseiket.

 

Fontosnak tartom, hogy a különböző ultimátumok mellett, vagy ezek helyett, a közösség minden tagja megismerhesse és elfogadja a felelős, a józan nem az egyéni érdekek mentén kialakított véleményeket és szavazataival az ezekre az érvekre épített határozatokat támogatná.

 

 

tisztelettel:

 

Sessler György

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

On Friday, February 7, 2014 2:26 PM, György Gádor <gadorgyuri@gmail.com> wrote:

Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Igazgató Úr! Tisztelt Képviselőtársaim!

Nem értek egyet Sessler Györggyel!

A zsinagógai közösségem oldaláról keresem a megoldást, és nem a kormány nézőpontjából, más a hivatkozási alapom. Nem csak az Emlékbizottság ülésére reagálunk.

Tisztelem a mások véleményét, legyen az egy Emlékbizottság, egy Kerekasztal, egy versenytárs zsidó felekezet, vagy a kormány. Viszont a MAZSIHISZ közgyűlésében szavazom. Indokoltnak tartom a rendkívüli közgyűlés összehívását, és bármilyen döntést is hozunk, elsődlegesen a zsidó közösséghez kell szólnunk.

Itthon vagyok Magyarországon, nincs szervezeti csőlátásom, nem zsidó vallású emberekkel is beszélek, újságot és internetes híreket is olvasok, tévét nézek, ahogy szinte mindenki.

Megismertem mások véleményét. A puszta felháborodásomnál részletesebb véleményem is van. Sokan várják, hogy mit fog tenni és mondani a MAZSIHISZ. Nincs miért halogatni, hogy találkozzunk.

Tisztelt Sessler György Képviselőtársam, vasárnap kérem szólaljon fel, és hallgassa meg a közgyűlés tagjainak válaszait! Okulni fogunk belőle.

A szombat bejövetele előtt meglebegtetni, hogy ne tartsuk meg a rendkívüli közgyűlést, bizonytalanságot, zavart elvben okozhat, hogy van-e valami fontos, amiről nem tudunk.

Ezért is írok még mielőtt bejön a Szombat.

Ami ígéretet, elképzelést eddig hallottunk, arról is érdemes beszélnünk.

 

Gut Sábesz Mindenkinek!

dr. Gádor György

BZSH Páva utcai Zsinagóga elnöke

 

 

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése