2014. március 5., szerda


הרשמה
Schmidt Mária válasza


KARSAI  LÁSZLÓ SÉRTEGETETT és

"HEISLER NEM KÉRT BOCSÁNATOT"

 

Heisler András úrnak

Elnök

Magyarországi Zsidó

Hitközségek Szövetsége

 

Prof. Dr. Schmidt Mária

Főigazgató

Közép- és Kelet-Európai Történelem és

 

Társadalom Kutatásáért Közalapítvány

 

Tisztelt Elnök Úr! Kedves András!

 

Nehéz szívvel olvastam levelét, amelyben lemond a „Sorsok Háza – Európai Oktatási Központ" nemzetközi tanácsadó testületének tagságáról. Miközben 2013 szeptemberétől több alkalommal tájékoztattam a létesülő emlékhely tervezési munkálatairól – melyeket az a projektindító nyilatkozat alapozott meg szellemileg, és amelyet Ön is ellátott kézjegyével –, Ön a mai napig nem követett meg a Mazsihisz sajtótájékoztatóján elhangzott tűrhetetlen hangnemű sértésekért és vádakért (mint ahogy erre nyilván emlékszik, 2014. január 21-én az Önök által felkért szakértő holokauszttagadónak minősített és egy nyilvánosház vezetőjéhez hasonlított). Tudnia kell, most is várom bocsánatkérését, mely gesztus alkalmat teremthet az újrakezdésre!

 

Nem értem ugyanakkor türelmetlenségét a Sorsok Házával kapcsolatban, főképp annak fényében, hogy a Mazsihisz patronálta Páva utcai dokumentációs központ tervezési munkafolyamata hosszú éveket vett igénybe. Számonkérésére válaszolva jelezni szeretném, az elmúlt hónapokban napi tízenórákat dolgoztunk és dolgozunk azon, hogy bemutathassuk a kiállítás forgatókönyv-tervezetét, amely még nem áll készen. Ennek okán és a Miniszterelnök úr Önhöz címzett levelének szellemében halasztottuk el februárra tervezett beszámolónkat, melyet április végén, pészah és húsvét után szeretnénk megtartani a testület tagjainak. Ha addigra elkészülünk a forgatókönyvvel, az oktatási program tervezetével és a bemutatóhoz szükséges makettekkel, az minden kétséget kizáróan világbajnok teljesítmény, főleg ha a Páva utcai előkészületek fent említett időigényét veszem figyelembe!

 

Lemondását, nem csekély értetlenséggel, de tudomásul veszem.

 

 

Budapest, 2014. március 5.

 

Üdvözlettel:

 

 

Schmidt Mária

 

                                                                                            ***

---és az bocsánatos bűn lenne, ha azt gondolnánk, és mondanánk, hogy ebben – ebben!!! – S.M.nak igaza van?

 Ha nem lenne bocsánatos – akkor a ballib "zsidók" majd kiátkoznak, amihez hozzá vagyunk szokva. A közéletben a Holokauszt túlélőivel dobálózni és másokat drasztikus módon sértegetni – csak Chilul Hásémhez vezethet, amit  egy K.L. féle "zsidónak" is illene tudni.

A szerk.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése