2014. március 23., vasárnap

 

" אם יהיה נדחך בקצה השמים, משם יקבצך ה' אלוקיך ..."

(דברים, ל, ד)

 

       NYILT  LEVÉL A 200 RABBIHOZ!

 

Isten hozta Önöket, morénu vörábbénu, ebbe az országba, amely Erec Hágár néven ismert a középkori rabbinikus irodalomban.

Állitólag több mint tiz ribó (100.000) zsidó testvérünk él itt, a Holokauszttól megtizedelve, ellenséges környezetben; a bolsevizmus 40 esztendeje által zsidóságától megfosztva, vagy marannus életet élve,  vagy zsidóságát el és letagadva.

   

A zsidó nevelés majdnem teljes hiánya, a vészes vegyesházasságok csendesen kongó harangjai, a Brit Milá (majdnem) teljes kiiktatása a zsidó életből stb stb – mindezt tudniuk kell Önöknek, szemben a szirén hangokkal amelyek a hatóságok részéről hallhatnak.

 

   Mondják majd Önöknek, hogy itt teljes vallásszabadság van, a zsidók teljes zsidó életet élhetnek és ebben a Hatóság támogatja is   őket ez igaz, de csak az igazság egy része .אין בשר המת מרגיש באיזמל    

 A zsidóság itt utolsó perceit éli: a Sóá túlélők utolsó egyedeivel  eltünnek azok a zsidók is, akiknek a nagyapja még zsidó volt- ha az üldöztetések árán is.

 

Mi a teendő?

 

Tiltó és cselekvő – akárcsak a micvek.

.עשה ולא תעשה

 

TILTÓ: SEMMI SZIN ALATT NEM BELEESNI A HELYI POLITIKA HÁLÓJÁBA. Egy választások előtt álló országban, ahol a fasizmus erősődik, a zsidóknak senki gesztenyéjét nem kell kikaparniuk. Nem a mi dolgunk.

 

CSELEKVŐ: A zsidóság (jiddiskeit) erősitése minden szinten,küldöttek, rabbik és sáliáchok által – ahogy a Chábád és mások teszik, és/vagy az izraeli főrabbinátus aktiv beavatkozásával, kegyszerek,(Tfillin, Mezuzot és zsidótárgyu könyvek) ingyenes elérhetőségével; a kásrut  olcsóbbá tételével; a Brit Milá propagálásával

És egy egyértelmü  és állandó jellegü kampány vezetésével amely a vegyesházasság gyilkos veszélyeire hivja fel a figyelmet.

  

A zsidóság tiltja az öngyilkosságot.אל תעמוד על דם רעך!

 

                                 ***

Kedves rabbik, kedves vendégek!

 

   Jöveteletek nem túrizmus, hanem sürgős feladat. Az európai rabbik megmenthetik a magyarországi zsidóság maradékát. A  שארית הפליטהnak nem beszédekre van szüksége, hanem cselekedetekre. Az utolsó órában kérünk bennetekek: könyörüljetek a chátám szófer zsidóságán és segitsetek ,megmenteni a maradék maradékát,

לבלתי ידח ממנו נדח

 

     A szerk.

(Naftali Kraus)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése