2014. március 6., csütörtök

A BIRÓSÁG MAJD MEGENGEDI... 

"Betiltották az anticionista gyűlést"

Egy interneten megtalálható bírósági végzés szerint nem lehet megtartani a március 8-ára tervezett anticionista tüntetést – ezt Hanti Vilmos mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorban.

 

A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének elnöke szerint az indoklás az volt, hogy a szólásszabadság egy dolog, de az nem sértheti az emberi méltóságot, de ez a rendezvény vastagon sértené. Hozzátette: a döntés ellen fellebbezésnek helye nincs. Hanti Vilmos kijelentette: önmagában az anticionizmus az egy politikai nézet, az nem ördögtől való, de ez a demonstráció embercsoportokat sértene. Határozottan törvényellenes az is, hogy elküldenék a zsidókat az országból – magyarázta.

A MEASZ elnöke elmondta: bármilyen tüntetést 3 nappal a rendezvény előtt kell bejelenteni a rendőrségen, de az anticionista tüntetés szervezői ezt még nem tették meg. Hanti Vilmos hangsúlyozta: az sem segít, hogy a kormány építi a Horthy-kultuszt. Hozzátette: éppen ezért fontos, hogy minél többször mutassanak jó példát a társadalomnak, hogy szembe kell szállni a rasszizmussal.  

atv.hu

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése