2014. március 10., hétfő

Mintha misem történt volna:SCHMIDT MÁRIA LEVELÉT MEGIRTA
הרשמה

Testületi meghívó ("HUSVÉT ILLETVE PÉSZAH UTÁN")

Március  5-2014

Tisztelt Hölgyem / Uram!

 

Mindenek előtt tájékoztatni szeretném, hogy a „Sorsok Háza – Európai Oktatási Központ" építészeti munkálatai az egykori Józsefvárosi Pályaudvar helyén jó ütemben zajlanak, a generálkivitelező a szükséges bontási, feltárási munkaszakaszok után nekilátott, hogy kialakítsa a létesülő emlékhely héjszerkezetét. Ugyancsak folynak a kiállítás koncepciójának és az oktatási program tervezési munkálatai, a hazai kutatók és kiállítás-technikai szakértők bevonásával folyó üléseken sikerült kialakítanunk a majdani tárlat fő térbeli és tartalmi elemeit. Szeretném, ha tudná: a támadások ellenére a magyar Kormány továbbra is elkötelezett abban, hogy a Holokauszt tragédiájának 70. évfordulóján a magyar nemzeti közösség egészének képviseletében létrehozza azt az új emlékhelyet, mely elemi erővel képes kifejezni azokat a tanulságokat, melyekkel föl kell vérteznünk a legifjabb nemzedékeket. A felvállalt célok tekintetében tehát semmilyen változás nincsen, azok teljességgel megegyeznek a Nemzetközi Tanácsadó Testület projektindító nyilatkozatában foglaltakkal.

 

Mint arról bizonyára értesült, a vallásos magyar neológ zsidóságot képviselő Mazsihisz a magyar kormányfőnek küldött levelében pillanatnyilag elzárkózott az együttműködéstől. Orbán Viktor miniszterelnök válaszlevelében azt a kérést fogalmazta meg, hogy tekintettel a magyar parlamenti választásokat (2014. április 6.) kísérő felfokozott kampánylégkörre a tisztázó megbeszélésekre választások és a húsvéti ünnepek után kerüljön sor. Ezek a megbeszélések – mindannyiunk reményei szerint – megteremtik majd az együttműködés feltételeit. Ezen miniszterelnöki kérés szellemében, továbbá annak figyelembevételével, hogy a tanácsadó testület tagjainak egy része nem tud részt venni a testület 2014. március 18-ra tervezett ülésén, javasoljuk hogy, húsvét illetve pészah után 2014. április végén tartsuk újabb testületi ülésünket Budapesten.

 

Kitűnő alkalomnak ígérkeznek az 2014. április 26-29. közötti napok, hiszen 2014. április 27-én, vasárnap 14 órai kezdettel a Holokauszt Áldozatainak magyarországi emléknapja alkalmából koncertet szervezünk a Terror Háza Múzeum előtt, így amennyiben előző nap Budapestre tudna érkezni, részt vehetne azon, másnap 2014 április 28-án, hétfőn pedig megtarthatnánk testület ülésünket.

 

Az ülésen bemutatnám a létesülő kiállítás tervezetét (forgatókönyv, makett), továbbá ismertetném az oktatási program elkészült elemeit, hogy megvitathassuk azokat.

 

Az utazással kapcsolatos ügyintézést a megszokott módon bonyolítanánk.

 

Bízom benne, hogy a felvetett időpont megfelel Önnek, de természetesen készek vagyunk annak módosítására, ha a tagok közül többen jeleznék akadályoztatásukat. Mindazonáltal arra kérem, ez utóbbi esetben jelöljön meg több olyan időpontot, melyek segítségével megtervezhetjük a budapesti együttlétet.

 

Budapest, 2014. március 3.

 

Tisztelettel és nagyrabecsüléssel:

Schmidt Mária

ראש הטופס

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése