2014. március 13., csütörtök

Aki nem repült a Malaysia Air Flight 370-es járatán

 A szombat mentette meg az életét

 

  Miközben az egész világ a Malaysia Air Flight 370-es járatának rejtélyét kutatja, van valaki, aki hajszál híján menekült meg az eltűnéstől.

    Andy Ausztráliából szeretett volna Beijingbe repülni. Útja során érintette volna Kuala Lumpurt – és első tervei szerint rajta lett volna azon a malayziai repülőgépen, amely azóta titokzatos módon eltűnt

.

Andy március 1-én indult Sydney-ből, és Hong Kongot, majd Kuala Lumpurt érintve március 8-án utazott volna tovább Beijingbe. Azonban utazási ügynöke, aki vallásos zsidó, egy kicsit más útitervet állított össze neki, amelynek értelmében már pénteken elutazott volna Kuala Lumpurból.

Andy, nem vallásos zsidóként nem sokat törődött a szombati utazás tilalmával, és arra kérte ügynökét, mégis a szombati járatra foglaljon helyet számára. Ő azonban kedvesen, de határozottan elutasította ezt, mondván, nem tud számára sábáti utazást foglalni. „Tudja, nem szeretem, ha sábátkor zsidók röpködnek.” – mondta, hozzátéve: ha az utas ragaszkodik ehhez, akkor magának kell elintéznie a foglalást.

 

Andy először úgy döntött, mindenképp szombaton fog utazni, ám később meggondolta magát, és arra kérte az ügynököt, foglalja le neki helyét a péntek kora reggeli járatra. „Igaza van” – írta e-mailben „Hagyományőrzőbbnek kéne lennem. Megleszek még egy nap nélkül Kualában” Majd megkérte, segítsen neki találni egy helyet Beijingben, ahol péntek esti vacsorát ehetne. Az utazási iroda munkatársa ajánlott is neki helyet, ahol kellemes, kóser sábáti étkezést költhet el.

 

Ezután történt, hogy a Malaysia Air Flight 370-es járata, fedélzetén 239 emberrel eltűnt a radarokról és szó szerint köddé vált. Az utazási ügynökhöz szombat este pedig egy email érkezett Andytől „Ez egy igazi, mesébe illő csoda” – írta a levélben a férfi, akit a szombat tisztelete mentett meg – „Ön egy igazi életmentő!”

 

„Nem én vagyok életmentő” - állt az utazási ügynök válaszában – „Az Örökkévaló és a sábát voltak az ön életének megmentői. Tartozik nekik valamivel!”

(Gut Sábesz, Budapest)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése