2014. január 1., szerda

TUCATNYI ZSIDÓ AUTÓ ABLAKAIT TÖRTÉK BE

"SZENT" HULIGÁNOK BÉCSBEN KARÁCSONYKOR

Tudósitónktól

    Miközben a New york Times a magyar antiszemitizmust kérdőjelezi (nagyon helyesen – a szerk) a szomszédos Bécsben "vallásos" huligánok azzal szórakoznak, hogy tucatnyi zsidó autó ablakait törték be – karácsony és újév között ezzel mintegy "ünnepelvén" egy zsidó gyerek születését és körülmetélését – ami  ma 2014 évvel ezelőtt, január elsején történt, úgymond.

   Honnan tudják a bécsi huligánok, melyik autó zsidó? Nagyon egyszerü: ez egy zsidó környék, itt vannak a bécsi chábád intézményei, itt van egy tér amely a lubavitsi rebbe nevét viseli – nem probléma.

 

Egy izraeli fiatalember, aki történetesen itt van ideiglenesen – nem győz csodálkozni a nagy felhajtáson. "Milyen vallásosok ezek a gojok" – mondja és ezzel a nagy vásárlási lázra gondol, a harangzúgásra, a nagy evésekre és az újévi tüzijátékra. De azért már menne vissza Izraelbe, ahol "nem igy ünnepeljük Ros Hásánát..."

 

És a betört ablakok kárvallottai?

 

Nem kell nagy felhajtást csinálni – mondják – van biztositás, kijavittatjuk.

 

Igy csinálják ezt Bécsben. Nem obégatnak. Nekik – ezeknek a chábádnyikoknak – a munkájuk a fontos, a nevelés, a zsidóság terjesztése. Ők teszik a magukét és a szent huligánok – a magukét-

 

Igy is lehet?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése