2014. január 30., csütörtök

 

  FŐSZEREPBEN OBERLANDER BARUCH ÉS KÖVES SLOMÓ RABBIK

AZ IZRAELI TÉVÉ BEMUTATTA A

'SZEGEDI-CSANÁD MEGTÉRÉSE' FILMET

NAGY SIKER *A RENDEZŐ-SZERKESZTŐ ILÁNÁ DÁJJÁN,

SOK TELEFONT KAPOTT ÉS SMS-t MÁR ADÁS KÖZBEN IS

 * RÖVIDESEN PESTEN IS BEMUTATJÁK* A HALACHA: HA VALAKI ÖSZINTÉN  MEGTÉR -  AZT AZONNAL BEFOGADJÁK

 

Tudósitónktól

 

Nagy érdeklődés előzte meg az utóbbi napokban Iláná Dájján "Uvdá" (Tény) cimü  tévé sorozatának legujabb darabját, amely Szegedi-Csanád volt jobbikos vezér megtérését követi. Nemcsak a magyarjaku izraeliek és főleg a vallásos közönség  kisérte figyelemmel a volt magyar neo-náci megtérését, miután kiderült – neki és másoknak – hogy anyai nagyanyja nemcsak zsidó, hanem Ausvitzot megjárt és a 35 tagu csalából egyedül életben maradt, ma 92 éves néni, aki saját lánya előtt is eltagadta zsidóságát.

 

A nagymama, aki emlékszik hogy Eszternek hivták egész életében – a deportálás óta – hosszujjas bluzt hordott, hogy eltakarja az Ausvitzban tetovált számot---

 

    Amikor megtudta zsidó mivoltát – Csanád meghasonlott, nem tudta mitévő legyen, majd felkereste Slómó Köves rabbit, hogy megkérdezze, zsidó szempontból mi a teendő. Köves konzultált Oberlander Baruch rabbival, a chábád chaszid mozgalom  magyarországi rezidensével, aki a lubavitsi rebbe küldött oda – majd elhatározták, hogy Köves fogadja Szegedit és megpróbálja kifundálni, hogy nem-e provokációról van szó.

 

    Miközben Csanád öszinteségét bizonygatta – Oberlander rabbi kikereste a halacha véleményét, miszerint ha egy hitehagyott ("mumár") zsidó megtér – azonnal be kell fogadni.

 

   Azóta Csanád tanulja  felfedezett zsidóságát, próbál héberül imádkozni, kósert enni, stb.

A tévé film egy óra alatt mindezt bemutatja, miközben a Jobbik masirozik és átkozza az "áruló"t.

 

   Ha a filmet Pesten bemutatják, jó lenne ügyelni arra hogy azt senki ne használja ki választási célokra.

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése