2014. január 19., vasárnap

 

"HAGYJÁK KI A HOLOKAUSZTOT A VÁLASZTÁSI KAMPÁNYBÓL!" *MÁRAI: "bEVALLNI! ELMONDANI!"

 

A MAZSIHSZ KÖVETELI 

SZAKÁLY LEMONDÁSÁT

 

 

A MAZSIHISZ Vezetősége döbbenten és értetlenül áll a kormány által alapított „Veritas” Intézet holokauszt-relativizálása előtt. A „Veritas” Intézet főigazgatója, Szakály Sándor – a magyar hatóságok felelősségét csökkentendő – „idegenrendészeti” akciónak nevezte a magyar holokauszt első tömeggyilkosságát, az 1941-es kamenyec-podolszkiji deportálást. Történelemhamisító próbálkozásának kudarca után elvárjuk, hogy az Intézet vezetéséről lemondjon. – áll a  Mazsihisz Vezetőségének ma délben közzétett nyilatkozatában

A Mazsihisz vezetése felszólítja a politikai közélet szereplőit, hogy a magyar holokauszt 70. évfordulója ne legyen a választási kampányok része és minden érintett hagyjon fel a múltunk átírására vonatkozó törekvéseivel. Amennyiben Magyarország Kormánya komolyan gondolja a holokauszttal történő szembenézést, akkor azonnal meg kell állítania a 2014. évi  megemlékezés sorozat hitelességét romba döntő, kegyeletsértő folyamatokat.

A Mazsihisz az épülő Józsefvárosi Holokauszt emlékközpont ideológiájának ismeretlensége miatt, a Terror Házában rendezett Horthy konferencián elhangzottak vállalhatatlansága miatt, a közszolgálati rádió Életmentő történetek műsora történelemhamisítása miatt, a német megszállás Szabadság térre tervezett emlékműve miatt és a „Veritas” Intézet vezetőjének nyilatkozata miatt megfontolja a Holokauszt emlékév eseményeitől való távolmaradását és bejelenti, hogy a Civil Pályázati Alap keretében elnyert pályázati összegeket csak abban az esetben veszi igénybe, ha a megemlékezés sorozat közösségünk számára vállalható mederbe tér vissza.

Mindenki figyelmébe ajánljuk Márai Sándor szavait: „Menteni, magyarázni nem tudjuk, ami történt; de bevallani, elmondani igen. S e nemzedéknek ez lesz a feladata.”

    Mazsihisz Vezetősége

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése