2014. január 2., csütörtök

BLA-BLA-BLA-BLA-BLA-BLA-BLA------

Nem érti a kormány a Mazsihiszt 

A kormány minden magyar áldozat előtt lerója kegyeletét a Magyarország tragikus német megszállására emlékeztető alkotás állításával és a holokauszt 70. évfordulójára szervezett emlékévvel - olvasható a Kormányzati Információs Központ közleményében.

 

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat,  szerint a kormány társadalompolitikai szempontból fontos célnak tartja, hogy Magyarország német megszállásának évfordulójára, 2014. március 19-re elkészüljön a megszállásra emlékeztető alkotás az V. kerületi Szabadság téren. Ugyancsak a keddi Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet értelmében az emlékmű megvalósítását nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánították.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) közleményében a gyors emlékműállítás helyett a társadalmi megbékélés előmozdításának előtérbe helyezésére szólította fel a döntéshozókat. A Mazsihisz szerint az emlékműről született döntés módja és gyorsasága a hazai és a nemzetközi zsidó közösségen belül egyaránt kétségeket és komoly aggodalmat kelt.

A Kormányzati Információs Központ erre úgy reagált, hogy a kormány értetlenül áll a Mazsihisz közleménye előtt. Mint kiemelték: az alaptörvény világosan fogalmaz: "hazánk 1944. március tizenkilencedikén elveszített állami önrendelkezésének visszaálltát 1990. május másodikától, az első szabadon választott népképviselet megalakulásától számítjuk. Ezt a napot tekintjük hazánk új demokráciája és alkotmányos rendje kezdetének. Valljuk, hogy a huszadik század erkölcsi megrendüléshez vezető évtizedei után múlhatatlanul szükségünk van a lelki és szellemi megújulásra."

Ennek szellemében döntött a kormány, hogy a magyar holokauszt 70. évfordulója alkalmából emlékévet tart, valamint felállítja Magyarország tragikus német megszállásának emlékművét - hangsúlyozta a Kormányzati Információs Központ, hozzátéve: ezen lépéseivel a kormány minden magyar áldozat előtt lerója kegyeletét.
(MTI)

*

Úgy látszik hogy a Kik nem olvasták végig a Sip utca okosan szövegezett nyilatkozatát és nem vették észre, hogy a végén felhivják Rogánt, ne egyezzen bele. Vagy biznak Rogánban, vagy fütyülnek a zsidókra.

Vagy mind a kettő.

(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése