2013. november 16., szombat

"Precedensértékü" itélet: 120 ezer forint büntetés trágár Holokauszt-tagadásért

"Jelentsetek fel, büdös zsidók!"

Révész Sándor cikke a Népszabadságban

Milliók gyilkosait pártolni nem szép dolog. De egy kormánypárti házi dúvad ellen demonstrálni – hát az azért egy kicsit csúnyább. Többe is kerül. Fejenként 130 ezer forintba, Kövér László ítélete szerint. 

Ehhez képest: a Tett és Védelem Alapítvány (TEV) büszkén jelenti, hogy erőfeszítéseiket siker koronázta. Sok-sok feljelentésük egyikéből „precedensértékű” ítélet született. 120 ezer forintos pénzbüntetésre ítéltek egy kommentelőt, aki a Kuruc.info egyik cikkéhez azt a megjegyzést fűzte, hogy „ha valóban lett volna holokauszt, akkor ezek a selejt fattyú horda (sic!) nem tüntethetne , zaklathatna tisztességes idős magyar embereket…”

Értve itt a kassai gettó magánszorgalmú kínzómesterét. Ez a kommentár tehát egy éves BKV-bérlet áráért el lesz intézve. Maga a kommentált cikk, melyben konkrét személyeket konkrétan fenyegetnek, büntethetetlen. A Kuruc.info a többi náci-nyilas portállal együtt eltüntethetetlen. Az ítélet bekerül az uszítás kuruc.infó-s eszköztárába.

A magyar állampolgárok százezrei ellen a nap huszonnégy órájában uszító párt, mellyel a Kuruc.info szoros akcióközösséget alkot, betilthatatlan. A kormány a TEV anyagi támogatásával, és a vele kötött megállapodással tudta le az antiszemitizmussal kapcsolatos teendőit. Ennek a TEV-nek van egy monitoringcsoportja, az találta meg a most elítélt kommentet.

Én nem vagyok egy monitoringcsoport, de egy perc alatt találtam egy tucat följelenthető kommentet a TEV Facebook-oldalán. Idézném a leginkább témánkba vágót: „HOLOKAMU! HOLOKA-MU! TESSÉK JELENTSETEK FEL! büdös ZSIDÓK” Hát így.

   "A biróságok szabotálnak"

 Már januárban is sokan lelkendeztek, hogy megvan az első jogerős ítélet holokauszttagadásért. Persze az is „precedensértékű” volt.

N. György elítélt egy ellenzéki demonstráció ellentüntetőjeként egy héber nyelvű táblával tagadta a holokausztot, amivel a világon semmilyen hatást nem keltett,míg föl nem jelentették. De akkor viszont! Az ő elrettentő ítélete az volt, hogy menjen el párszor a Holokauszt Emlékközpontba, s írja le, mit látott... Most a Kúrián folyik a rémes ítélet felülvizsgálata...

Sok érvünk volt a holokauszt tagadásának kriminalizálása ellen. Megmondtuk: a büntethető esetek száma, a kiszabható ítéletek súlya és hatása nevetségesen csekély lesz. Az lett. Van egy súlyos bűncselekmény, az uszítás, melyet egyre sűrűbben, egyre vadabb formában követnek el, és amelynek a büntetését a bíróságok egyszerűen szabotálják. Véresszájú nyilasaink cigányok és zsidók deportálását, eltüntetését követelik, remélik, hogy hallgatóik lesznek bátrak belelőni az elébük kerülő zsidókba; lelkesítő szónoklatoktól fölajzott ifjak kövekkel mennek neki a cigány telepnek, mégsem tudja egyetlen uszító sem beverekedni magát a börtönbe.

A pótcselekvés nem több a semminél, hanem rosszabb. Csak a nyilasokat meg a szólásszabadság mindenféle szándékú ellenfeleit bátorítja, ha komoly tényállások komoly ítéletei helyett kétes tényállások komolytalan ítéletei szolgáltatják a precedenseket.

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése