2013. november 24., vasárnap

"---Akkor jön a kis Feldmajer..."(2)

Aki homoszexuális, és közben érinti 

a Tórát, ne tegyen javaslatokat" - zűr

 a Mazsihiszben:"Csak ez hiányzott!"

Homoszexualitása miatt kárhoztat a volt Mazsihisz-elnök fia egy közgyűlési tagot. Az illető javasolta, hogy a Mazsihisz határolódjon el egy korábbi, balul sikerült segélyakciójuktól.

 

"Nekem egy olyan ember, aki homoszexuális, (...) közben érinti a Tórát, olvas belőle, kántorkodik, és még a közgyűlés tagja is, ne tegyen javaslatokat" - idézte az Index Feldmájer Mátét, a Mazsihisz volt elnökének fiát, aki egy pénteki levélben fakadt ki a közgyűlés egyik tagja, S. Dávid ellen. A nyáron leváltott elnök, Feldmájer Péter fia a közgyűlés több mint száz tagjának elküldte a levelet.

Feldmájer, aki a zsidó hitközségi szövetség ifjúsági csoportjának vezetője, arra reagált, hogy S. Dávid elítélő nyilatkozat kiadására tett javaslatot a csenyétei segélyakcióval kapcsolatban.

Csenyéte az ország egyik legszegényebb, cigányok lakta települése. A héten a Magyar Iszlám Közösség és a Mazsihisz közösen osztott használt ruhát és tartós élelmiszert a rászorulóknak, ám a segélyosztás módját nem a legkörültekintőbben választották meg, és a csenyéteiek között már-már tömegverekedésre került sor. Ettől a balul sikerült akciótól határolódott volna el S. Dávid.

Mint írta, "kellemetlen kötelesség", de muszáj elhatárolódniuk a segélyosztástól általános megítélésük, illetve céljaik és hitelveik megerősítése érdekében.

Mint megirtuk, egy videó alapján a 444.hu is foglalkozott az esettel: "Tényleg csak az hiányzott az ország talán legszomorúbb sorsú embereinek, hogy nyilvánosság előtt megalázzák őket. Olyanokat, akik szinte elképzelhetetlen, indiai típusú nyomorban élnek. Akiknek az élete totálisan és menthetetlenül kilátástalan. És akkor jön a kis Feldmájer a Mazsihisztől, és még a korábbinál is magasabb szintre emeli a magyar neológ zsidóság ázsiójának közpénzből való rombolását, és bedob egy halom göncöt a szegények közé, majd mosolyogva figyeli, ahogy a félpár elkopott cipőért úgy ölik egymást, mint malacok a moslékért."

A beszámoló alapján S. Dávid úgy ítélte meg, hogy közgyűlésnek kezelni kell a helyzetet. "Kellemetlen kötelesség, de általános megítélésünk, és önmagunk céljainak, hitelveinek megerősítése miatt elengedhetetlen", hogy kiálljanak a nyilvánosság elé, és egy nyilatkozatban tegyék helyre a botrányos akciót.

A szövegtervezetben azt írta: "Segítséget és támogatást kizárólag a megfelelő emberi méltóság fenntartásával nyújthatunk. Őseinktől azt a példát tanultuk, hogy a rászorulók segítése a legfinomabb módon kell, hogy történjen, különös igyekezettel arra vonatkozólag, hogy a támogatott ne érezze magát kellemetlen helyzetben. A csenyétei eseményekről szóló videóbeszámoló szerint sajnálatos módon ezen alapvető hitelvünket megsértve végezték adományozó tevékenységüket a Mazsihisz Ifjúsági Csoportjának egyes tagjai. Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy az adományozó szándék nemes voltát az adományozás módjában is teljes mértékben példaértékűen kellett volna megvalósítani."

 Feldmájer Mátét, aki szerint a nyilatkozat csak egy újabb "Feldmájer ellenes akció", a pénteken küldött megdöbbentő válaszáért többen is elítélték, és felszólították, hogy mondjon le az ifjúsági szervezetben betöltött pozíciójáról.

 (Forrás:Index, HVG és !444!)

                                                  ***

Az aktiv és nyilt homosexualitást a Tóra tiltja és sulyosan bünteti. De nemcsak azt, hanem a szombatszegést, a tréflievést és egyéb zsidótlan dolgokat is. A Feldmajerék jól tennének ha a saját portájukon söpörnének...

A szerk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése