2013. november 10., vasárnap

  A TEV vezetősége NEW-YORKBAN

   TÁRGYALT A MAGYAR HELYZETRŐL

Jogerős és végrehajtható ítélet Holokauszttagadás miatt

2013. november 10.

A Tett és Védelem Alapítvány vezetősége a new yorki székhelyű Rágalmazásellenes Liga (ADL) vezetőségének meghívására érkezett ide, ahol lehetőségük nyílt az elmúlt egy év eredményeiről és a jövőre vonatkozó terveikről számot adni.

 Századik alkalommal ült össze a Rágalmazásellenes Liga (ADL)  közgyűlése, ahol ismertették a szervezet eredményeit és áttekintették a következő időszak terveit, amelyekkel tovább küzdenek a kitűzött célért: egy gyűlölet nélküli világ megteremtéséért. Oktőber utolső napjaiban,  New Yorkban megrendezett esemény témái között szerepelt többek között a civil szabadságjogok, Izrael nemzetközi megitélése, valamint a zsidó szervezetek közötti kapcsolattartás.

A centenáriumi ülés nemzetközi szekciójának fő témája Magyarország, azon belül is a Tett és Védelem Alapítvány munkája volt. Bodnár Dániel, a TEV kuratóriumának elnöke prezentációjában ismertette az alapítvány munkáját. A hallgatóságból szólásra emelkedők nagyra értékelték az alapítvány megalakulása óta elért eredményeket és a jövőbeni támogatási lehetőségekkel kapcsolatban megbeszéléseket kezdeményeztek az alapítvány vezetésével.

A centenáriumi ülés egyben alkalmat adott a kétoldalú megbeszélésekre, melyen a két szervezet vezetői áttekintették együttműködésük eddigi eredményeit. A találkozón oktatási és kutatási kérdésekkel kapcsolatos stratégiai megállapodást kötöttek, valamint kidolgozták a következő évben előttük álló legfontosabb feladatokat, meghatározták a közös kezdeményezések részleteit.

Jogerős ítélet

A Tett és Védelem Alapítvány ebben az évben idáig 27 feljelentést tett a bűnüldöző szerveknél, rendőrségen és ügyészségen. Az ügyek túlnyomó részében közösség elleni izgatás, egy másik részében, szám szerint 11 ügyben a nemzetiszocialista rendszer bűneinek nyilvános tagadása vádjával. Ez utóbbi a Holokauszttagadás hivtalos megnevezése.

   Az Alapítvány erőfeszítéseinek most megszületett az első kézzelfogható eredménye. Az első jogerős ítélet, amelyben az Egri Járásbíróság Hegyi László vádlottat bűnősnek találta a nemzetiszocialista rendszer bűneinek tagadásában és ezért száz napi pénzbűntetésre ítélte. Ez százhúszezer forintos bírságot jelent, melynek be nem fizetése esetén le kell ülni a büntetését. Az elsőfokű ítélet jogerős és végrehajtható.

Hegyi László 2012. július hó 17. napján 17 óra 38 perckor a facebook oldaláról az alábbi hozzászólást tette közzé a “Keressük a 97 éves Csatáry bácsit zaklató zsidókat – hét antimagyart már beazonosítottunk “ – című, a kuruc.info portálon megjelent íráshoz:  “Ha valóban lett volna holokauszt, akkor ezek a selejt fattyú horda nem tüntethetne , zaklathatna tisztességes idős magyar embereket…” E holokauszt tagadó bejegyzést a Tett és Védelem Alapítvány monitoring csoportja fedezte fel és ennek nyomán tette meg a szükséges lépéseket H.L. felelősségre vonása érdekében.

A Tett és Védelem Alapítvány álláspontja szerint precedens értékű ítélet született. Az Egri Járásbíróság ítéletének indoklása szerint H.L. ezzel a kijelentésével megkérdőjelezte a nemzetiszocialista rendszer által elkövetett népírtás és más emberiesség elleni cselekmények tényét.  Ezen ítélet megnyithatja az utat a többi, már folyamatban lévő eljárás mielőbbi lezárása előtt és egyben az Alapítvány azon célját támogatja, mellyel megtisztítja a közösségi médiát a gyűlölet és erőszak különböző, egyre sokasodó megnyilvánulási formáitól.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése