2014. május 25., vasárnap

MEGBUKOTT HEISLER AZON KISÉRLETE HOGY A "VEZETŐSÉG" VÁLASSZON

NINCS ÜV,IG. NEM IS LESZ

FOLYIK AZ OBSTRUKCIÓ TOVÁBB * A HÁTTÉRBEN  - ZOLTAI

MTI|2014. máj 25. 16:24

]

 

Továbbra sincs új ügyvezető igazgatója a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz), miután vasárnapi budapesti közgyűlésén nem választottak meg senkit a posztra - közölte a Mazsihisz elnöke.

hirdetés

Heisler András kiemelte: a mostani közgyűlés nem a megfelelő ügyvezető igazgató kiválasztását, hanem a tisztség betöltésének módját tárgyalta. Két lehetőségről esett szó: az egyik szerint a közgyűlés választja meg az új ügyvezető igazgatót, a másik szerint pedig a Mazsihisz vezetősége. A vasárnapi döntés alapján a közgyűlésnél marad ez a jog - mutatott rá.

Megemlítette, az eljárásrendnek megfelelően mintegy hat hét múlva tartanak ügyvezető igazgatót választó rendkívüli közgyűlést. Szólt arról is, hogy a mostani közgyűlés elfogadta a szervezet tavalyi zárszámadását és az idei költségvetését. Zoltai Gusztáv, aki 1991 óta töltötte be a Mazsihisz ügyvezető igazgatói tisztségét, április 9-én mondott le tisztségéről. Döntését azzal indokolta, hogy az idén betölti 79. életévét, és munkakörének ellátása egyre nagyobb megterhelést jelent számára.

Heisler András korábbi tájékoztatása szerint Zoltai Gusztáv döntésében szerepet játszhatott a személyes megfontolás, illetve egészségi, szakmai meggondolások, valamint a Mazsihisz gazdálkodásának átvilágítása és a jövőbeli feladatok ismerete is. A Mazsihisz elnöke április 13-án az MTI-t arról tájékoztatta, hogy meghívásos pályázatot írnak ki az ügyvezető igazgatói poszt betöltésére, és azt is közölte, hogy az új ügyvezető megválasztásáig a vezetőségi ülés döntése alapján ő veszi át a Mazsihisz ügyvezető igazgatói feladatait, a Budapesti Zsidó Hitközségben (BZSH) pedig ugyancsak az elnököt, Tordai Pétert bízták meg az ügyvezető igazgatói jogkör ellátásával.

Zoltai Gusztáv a BZSH ügyvezető igazgatói posztját is betöltötte.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése