2013. december 21., szombat

NEMCSAK NÁLUNK:Skót iskolások szerint Hitler

fociedző volt, Auschwitz pedig vidámpark…

 

Minden huszadik skóciai gyermek azt hiszi, hogy Hitler német fociedző volt, és 6 százalékuk gondolja azt, hogy a holokauszt megemlékezés a második világháború végéről - derült ki tanulmányból, amelyet egykori frontharcosok szövetsége tett közzé pénteken.

 

A tanulmány keretében több lehetséges választ is feltüntető kérdőívet töltettek ki 2000 gyermekkel. A felmérés szerint a 9 és 15 év közötti gyermekek 77 százaléka tudja, hogy Hitler a náci párt vezére volt, de 13,5 százalékuk azt hiszi, hogy ő fedezte fel 1650-ben a gravitáció elméletét. A megkérdezett gyermekek 70 százaléka tudta pontosan, mi Auschwitz, de 15 százalékuk azt hitte, hogy vidámpark.

A gyerekek 85 százaléka tudta ugyan, hogy mi a holokauszt, 6 százalékuk azonban azt hitte, hogy a háború befejezéséről való megemlékezés – írta az MTI.

A gyermekek zavaros válaszokat adtak arra is, hogy melyik állam dobta le az
 első atombombát. Több mint 41 százalékuk tudta, hogy az Egyesült Államok, de 31 százalékuk szerint Japán volt, míg 19 százalékuk Németországra tippelt.

"A kérdőívre adott egyes válaszok valósággal sokkoltak bennünket. Az iskolások országunk jövőjét jelentik, és fontos, hogy ismerjék a történelmünket" - mondta Jim Panton őrnagy, az Erskine szövetség igazgatója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése