2013. december 16., hétfő

"A Kuruc.infó tananyag a Fideszben"

Az a honlap, amelyik miatt te ultimátumot adsz az ügyészségnek, az Szabolcs megyében tananyag a Fideszben. Azt a bizonyos kurucinfós cikket, amely engem szimplán legyilkosoz, kiosztották egy fideszes választókerületi gyűlésen – írja Deutsch Tamás EP-képviselőnek Helmeczy László ügyvéd, szabolcsi politikus.

K. Zs.| NOL| 

Nyílt levelet írt Deutsch Tamás fideszes EP-képviselőnek Helmeczy László ügyvéd, a Fidesz volt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke, a megyei közgyűlés egykori elnöke, akinek több mint tíz éve olyannyira megromlott a viszonya a Fidesszel, hogy otthagyta a pártot. Helmeczy az utóbbi években az Összefogás megyénkért nevű szervezet élén politizált, jövőre pedig az Együtt 2014 és az MSZP támogatásával indul parlamenti képviselő-jelöltként Szabolcsban.

Helmeczy annak kapcsán ragadott tollat, hogy Deutsch Tamás ultimátumot adott az ügyészségnek a Kurucinfo.hu elleni eljárásra. A szabolcsi politikus ezt azért tette szóvá, mert értesülései szerint a közelmúltban éppen egy fideszes pártgyűlésen osztottak szét olyan szórólapot, amely a Kurucinfo lejárató szövegeit tartalmazta Helmeczyről. Simon Miklós nyírbogáti polgármester tagadta, hogy köze lenne a Helmeczy által állított eseményhez. Helmeczy nem hagyta annyiban a dolgot, és Simon Miklós ellen aljas indokból nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt feljelentést tett.

S most következzék Helmeczy nyílt levele teljes terjedelmében. A szöveg a politikus Facebook-oldalán jelent meg.

"Tisztelt Képviselő úr, Kedves Tamás!  Értem is, meg nem is a felháborodásod a Kurucinfós óriásplakát miatt. Egyrészt mélyen egyetértek veled abban, hogy a fajgyűlölő, tömeggyilkosokat példának állító honlap ellen, mindenkinek kötelessége fellépni. Te, mint sokak által olvasott véleményformáló, jól is teszed, ha megszólalsz ilyen ügyekben. Ugyanakkor nem értem a felháborodást, mert a Kurucinfó olvasása, használatának elsajátítása, úgy tűnik, újabban tananyag a Fidesz egyes helyi szervezeteiben.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei 6. sz. választókerület Fideszes képviselőjelöltje Simon Miklós. Lehet, hogy nem ismerős a név, ő nem csinálta végig az 1994-es vereség utáni nehéz éveket, akkoriban ő előbb a szocialisták irányába érdeklődött, majd végül kisgazda lett. Mi csináltunk belőle képviselőt, amikor a Fideszes jelöltet visszaléptettük a javára 1998-ban. Később erre már nem volt szükség, mert megérezve az idők szavát, Simon azóta Fideszes lett. Parlamenti felszólalásokból sem lehet nagyon ismerős a neve, mert választói érdekeit szorgos hallgatással és gombnyomogatással „képviseli” a Parlament hátsó üléssoraiban.

A körzetében később történtek érdekes dolgok, azon kevés képviselők egyike ő, akinek a körzetében rendőrségi fotók is készültek olyan csomagokról, amelyekben az élelmiszerek mellé az ő szórólapja volt csomagolva.

Miután a képviselői mentelmi jog védte (és a Fidesz-frakció nem adta ki), egyelőre nélküle zajlott le az a büntetőügy, ahol a belvíz-mentesítés – vagyis az egész Alföld, így megyénk egyik legsúlyosabb problémája – céljára juttatott közpénzek törvénytelen kezelése miatt öt vádlottat elítéltek. Azért nem hatot, mert a hatodikat, Simon Miklóst, azóta is védi a mentelmi joga, és mindent megtesz azért, hogy ez így is maradjon, és az eljárás vele szemben ne legyen lefolytatható.

Ennek eszköze többek között az, hogy amikor a választókerületi ülésen megszavazták, hogy ő legyen a jelölt, akkor az ülés kampányoktatássá alakult, ahol kb. százötven Fidesz-tagnak, a kampányban majd meghatározó szerepet játszó helyi Fidesz-vezetőknek magyarázták el, hogy kell Kurucinfós karaktergyilkos cikkekre keresni az interneten, ezt hogyan kell a többi párttársnak is megtanítani, és aztán ezeket a cikkeket választási ellenfelek ellen, lejáratásra felhasználni.

Egyszerűbben fogalmazva: az a honlap, amelyik miatt Te ultimátumot adsz az ügyészségnek, az itt nálunk tananyag a Fideszben. Egyébként, ezt a bizonyos Kurucinfós cikket, amely engem szimplán legyilkosoz, nyomtatva is kiosztották ezen a nyírbogáti választókerületi gyűlésen. Mit ad Isten, alig egy héttel később Nyírbátorban több ezer példányban feltűnt a cikk egy névtelen szerzőktől származó, de feltűnően jó minőségű szórólapon. Nincs kedved az itteni hatóságoknak is ultimátumot adni, hogy nézzenek utána a Kurucinfó itteni szekértolóinak?

De van itt másik komoly kérdés is, Tamás, amelyet nem az éles hangú kritikusnak teszek fel, hanem a Fidesz egyik alapítójának, máig meghatározó frontemberének:  ti tényleg ezeket az embereket szánjátok a szabolcsiaknak? Az érdekember, neonáci honlapokról kivágott cikkektől sem visszariadó, belvíz-pénzekkel trükköző Simont? Vagy Tilki Attilát, aki ittasan, az autópályán szerencsére csak a saját autóját és a korlátot törte össze, és nem tarolt le egy kisautót benne ártatlan emberekkel, mint Eva Rezesova?

Ebben a megyében a Fidesz megyei közgyűlési frakcióvezetőjét több köztörvényes bűncselekményben már elítélték. De van olyan Fideszes tagja is a megyei közgyűlésnek, aki várja, hogy leteljen a próbaidő. Hogy milyen próbaidő? Nos, olyan emberrel vállal itt nálunk emberi és politikai közösséget a Fidesz, akit felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek Holokauszt-pénzekkel kapcsolatos bűncselekmények miatt.

Mondd Tamás, a szabolcsiak, szatmáriak, beregiek tényleg nem érdemelnek jobbat? Ha itt megint elindul a Tisza, mint 2001-ben, akkor ők fognak helytállni a gáton? Vagy elég, ha csak ügyesen kezelik a Kurucinfót? Nekem nem kellett ultimátum. Amikor megtudtam, hogy a kampányban a Kurucinfó cikkeihez nyúlnak és oktatják azok megtalálását az interneten, feljelentést tettem a Fideszes jelölt ellen.

Meggyőződésem, hogy ezekről a dolgokról is megvan az ugyanolyan határozott véleményed, amelyet majd az interneten olvashatunk. Addig is maradok tisztelettel és barátsággal:

Dr. Helmeczy László"

 

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése