2013. december 10., kedd

ATV: Szegedi Csanád tisztázta MAGÁT

        24 ÓRÁRA BEENGEDTÉK

Az Emigrációs Iroda munkatársai úgy tudták, hogy Szegedi jobbikos és gárdatag. Miután tisztázta magát, 24 órára beengedték az országba.

A Westmounti Chábád meghívására Montreálba utazott Szegedi Csanád, a Jobbik egykori alelnöke. Szegediről tavaly nyáron derült ki, hogy zsidó származású, ami miatt szakított pártjával és addigi nézeteivel. Utazásának célja a helyi zsidó közösséggel tartandó találkozó és egy előadás volt. A montreali repülőtéren az emigrációs iroda munkatársai a rutinellenőrzés során közölték vele, hogy egy feljelentés alapján nem engedhetik be Kanadába, mivel a Jobbik és a Magyar Gárda tagja.

 

Szegedi azonban tisztázta magát, elmondta az életében történt fordulatot. Az iroda munkatársai ellenőrizték állításait, majd felvilágosították, hogy ezek alapján fellebbezést tehet a kiutasítás ellen: annak kimeneteléig azonban Kanadában kell maradnia, és ez akár tíz napot is jelenthet. Mivel Szegedinek erre nem volt ideje, azt a lehetőséget választotta, hogy hazatérve Budapesten fog fellebbezni. A kanadai hatóságok az új információk hatására 24 órára így is beengedték az országba. Információink szerint az EP-képviselő találkozott a helyi zsidó közösség tagjaival, a sajtó képviselőivel és a tervezettnél végül fél nappal korábban indult vissza Magyarországra. Ezek alapján tehát téves az a lapértesülés, miszerint a repülőtérről azonnal visszafordították volna.

Szegedi az atv.hu-nak azt mondta, egyáltalán nem neheztel azokra, akik feljelentették: múltja alapján logikusnak tartja a lépést, bár szívesen találkozott volna a vele szemben ellenérzéssel viseltetőkkel is.

atv.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése