2013. december 22., vasárnap

 

A LÉNYEG – EGYÜTT LENNI

(AKKOR NEM LESZ VEGYESHÁZASSÁG)

 

Az ég a tanunk, hogy a Sábát esti Láz nevezetü valaminek nem mi vagyunk a...hőmérője. It's not our cup of tea – ahogy a fiwe- o- clockos britek mondják. Annak idején érdekődtünk, de egy fikarcnyi jiddiskeitot sem voltunk képesek felfedezni.

Most, vagy a helyzet rosszabbodott, vagy mi öregedtünk meg olyannyira , hogy nem tudjuk pontosan mi a buli, mi a "csocso" stb – most úgy néz ki hogy maga a tény, hogy – ha igaz - zsidó fiatalok jönnek össze és van lehetőség ismerkedni – elég ahhoz, hogy ha félig behunyjuk a szemünket,  ebben valami pozitivumot lássunk.

 Hiszen néhai prof' Scheiber Sándor legnagyobb érdeme a péntek esti Kiddus volt, ahol zsidó fiatalok találkoztak, amiből házasságok jöttek létre, ahogy ezt a prof' maga mondta nem egyszer, jogos büszkeséggel, miközben a zsufolt helységben izzadt és fotózott sok besúgó: Valamikor azt mondták, hogy a házasságok az égben köttetnek. Ma itt köttetnek---

   Előlegezzük ezt a lehetőséget a "lázasoknak" is.

 

   Kaptuk és közöljük az alábbi levelet:

 

Kedves Sábát Esti Láz Klubtagok!

 

Gyertek és bulizzunk együtt az év utolsó hetén, december 28-án (szombat) este 8 órától  - (a fő hogy nem a Szilveszter pápáról elnevezett chogekor! – a szerk.)
Helyszín a Kárpit Café (Wesselényi utca 12), a galérián foglaltunk helyet a Sábát esti láz tagjainak :) 

Szeretettel várunk Mindenkit, aki már volt Sábát esti láz programon és aki még nem, aki egyedül jön és aki hoz magával valakit/ket :)

Lesz ping-pong asztal, csocsó, koktélok, tánc, buliiiiii :)

Sábát Esti láz klub olyan programsorozat, amely minden érdeklődőnek lehetőséget kínál arra, hogy megismerje a hagyományokat, szokásokat, izraeli és zsidó kultúrát, valamint más fiatalokat. A SEL egy Post-Taglit program, melynek székhelye az Izraeli Kulturális Intézet, elsőszámú támogatója a Szochnut. A hagyományos programok között szerepel többek közt társasozás, Purim -bál, beszélgetés, filmnézés és Sábát esti láz SENIOR program is, kifejezetten az 50 év feletti korosztály számára.

A klub tagjai között vannak olyanok, akik rendszeresen járnak zsidó közösségbe, olyanok, akik most kezdik felfedezni a zsidó kultúrát, és olyanok, akik korábban a Szochnuttal szoros együttműködésben dolgozó Taglit Birthright Israel Hungary/Magyarország szervezésében töltöttek el 10, izgalmas programokkal sűrűn tarkított napot Izraelben.

Most pedig elmegyünk együtt bulizni :)

Szeretettel várunk Titeket!

 

Nádas Kata és a Sábát esti láz Csapata

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése