2013. október 18., péntek

 

"ÉVKÖZBEN IS LEHET VÁLTANI ERKÖLCSTANRÓL HITTANRA"

A ZSIDÓ NEVELÉS TOTÁL CSŐDJE:

14 ZSIDÓ GYEREK VÁLASZTOTT

 EMIH HITTANT; MAZSIHISZ: 0

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ mai állásfoglalása szerint év közben is válthatnak a diákok erkölcstanról hittanra – közli az Emih hirszolgálata

   "Az EMIH szülői megkeresések miatt fordult a KLIK-hez: sokan, akik eredetileg erkölcstan órát választottak év elején, megváltoztatták döntésüket és mégis hittanra szeretnék járatni gyermekeiket. Erre mostantól lehetőségük nyílik, mindössze az iskolaigazgatót kell döntésükről tájékoztatni.

      Így már ma volt olyan diák, aki erkölcstan helyett az EMIH által szervezett zsidó hittanórán vett részt."

Eddig az Emih.

 

Tudósitónk megjegyzi, hogy ezidáig 13 (tizenhárom!) zsidó gyerek tanul hittan at Emihnél, kilenc iskolában, mig a Mazsihisznél egy sem jelentkezett. Mi sem jellemzőbb a zsidó nevelés csődjére, mint az hogy a a neológia legutóbbi közgyűlésén, maga a svihák javasolta az "együttmüködést" a Chábáddal ezen a téren.

A  látványos kudarc háttere a neológia évszázados zsidótlan viselkedésében található, minek folytán a legtöbb zsidó szülő nemcsak hogy nem járatja gyermekét a három zsidó iskola  egyikébe – hanem a most  kötelezővé vált választás során, inkább az un- "erkölcstant' választja – mintsem hogy kénytelen legyen "bevallani" zsidó létét.

 

  Mig a Mazsihisz, szokásához hiven, megadja magát és a "mit lehet csinálni"t szajkózzák rabbijai – az Emih-Chábád tovább folytatja erőfeszitéseit zsidó tesvéreink meggyőzésére.

Erre ad most lehetőséget a KLIK állásfoglalása

  

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése