2013. október 2., szerda

הדפס הכל
בחלון חדש
  17018  VÁLLALTAK KÖZÖSSÉGET  A MET-tel
  IVÁNYI GÁBOR KÖSZÖNETE AZOKNAK
AKIK KIÁLLTAK A VALLÁSSZABADSÁG MELLETT
Tegnap MET a következő közleményt bocsátotta ki:
Kedves (Fele)Barátaim!

Mindenkinek, aki a MET mellett szóló nyilatkozatot aláírta, mindent köszönök!

Ma 2013. október 1-jén, este 21.02 perckor postára adtuk azt a mellékletekkel kiegészített levelet, mely tartalmazott egy közjegyzői nyilatkozatot is, hogy a kormány szeptember 1-jei dátummal közzétett, 30 napos határidőt engedélyező közleménye alapján kiadott felhívásunk eredményeképpen 17018-an erősítették meg aláírásukkal, hogy ezekben a különleges, próbatételt jelentő napokban a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséghez tartozóknak vallják magukat (az idő rendkívüli rövidsége miatt a teljes jelentkezési lista feldolgozása továbbra is folyamatban van).
Erre az eljárásra azért volt szükség, mert az elmúlt évek során folyamatosan változtatott egyházi törvény jelenlegi variációja szerint az a felekezet szerezheti meg vagy vissza teljes egyházi státuszát, mely Magyarország lakosságának 0,1%-át, azaz mintegy 10000 tagot tud támogatóként maga mögött felsorakoztatni. A jelenlegi hivatalos népesség nyilvántartási adatok alapján elég lett volna 9909 főt igazolnunk. Híveink között azonban legalább kétszer ennyi bátor ember van. Legidősebb támogatónk 104 éves. Egy kismama írásban kérte, hogy három napos kislányát is számoljuk közösségünkhöz.

Ma 2013. október 1-jén van a 32. évfordulója annak, hogy a magyar állam, hét éven át tartó, (több esetben börtönbüntetést és kilakoltatásokat is eredményező) hatósági zaklatások után Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség néven önálló egyházként elismerte azok közösségét, akiket egyházi és világi jogszabályokat semmibe véve 1973-74-ben kiüldöztek a Magyarországi Metodista Egyházból.

Ma 2013. október 1-jén a biblia Útmutató egyik igéje ez volt: „Ne félj, mert többen vannak velünk, mint ővelük!" (2 Kir 6,16) Az Irás ezt is mondja: „Minden időben szeret, aki igaz barát de testvérré a nyomorúságban válik!" (Péld 17,17)

Áldást kérünk rájuk, és köszönjük minden testvérünknek!

Budapest, 2013. október 1.

Iványi Gábor,
a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnöke


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése