2011. május 29., vasárnap

MAGYAR ZSIDÓ VALÓSÁG

 

ZOLTAI KÉSETT EGY NAPOT...

VAGY "IGY IRTOK TI" A MAZSIHISZ HONLAPON

    

    A két ujra "választott" mazsihisz vezér,  addig is amig idejönnek kipihenni a "választás" fáradalmait – most egymással pingpongozik. A vetélkedés azon folyik, ki kap több gratulációt a környező gójoktól

 

  Az első fordulóban az üv.ig győzött, amikor sikerült megorganizálnia egy üdvözlő távirat, az Ezsk-tól, ahol Csvecskenbojm kántori segédlettel üdvözölte, az "ellenfél" elleni gyözelme felett. Az hogy nem volt ellenfél, arról az európai Kohn-gresszusban úgy látszik nem tudtak. Amikor nemrég pesten voltak az európaiak (akiknek kongresszusa nagyon  hasonlit a mazsihiszéhez), az üv.ig nagyon jól elbeszélgetett Csveccs-el, egy jiddisül perfekt tolmács segitségével, aki mindkettőjüknek azt mondta, amit az hallani akart.

 

    Igy a levél megjött, a mult héten kénytelen volt a honlap leközölni, és az Elnök (vagyis Csoknyak) hoppon maradt. Nosza, mentek a telefonok és megjött két levél egyszerre a magyarországi szellemi élet és elit vezetésétől (akiknek egyikénél, a bazilikában) Feldmajer nemrég trianonozott), Erdő és Bölcskei érsekektól, akik lelkendezve üdvözölték a zsidó elnököt "megválasztása" alkalmával.

 

 Ez a mult csütörtökön került közlésre, 26.án (uo.) vagyis 2:1 az elnök javára.

 

 Azonban az üv.ig. sem mai gyerek, ő is tud pingpongozni:  Már másnap, azaz pénteken, megjelent uo. Erdő levele, ezuttal az Üv.ig.nek gratulálva. Most egyenlitettek: 2:2.

 

   Az érdekes ebben az, hogy ez az utóbbi látszat-gyorsaság, nem volt gyorsaság. Mindkét Erdő levél május 17. datálódik és több mint valószinü hogy az üv.ig.nek cimzett is  elérkezett a Sip utcába 9 nap alatt. Csakhogy Andika, a szerk, az elnöknek akart kedvezni és az üv.ig levelét félretette. Majd - - -

 

Másnap az üv.ig. kiverte a balhét, erre még futja neki, és még aznap, vagyis pénteken, 27.én – az ő levele is megjelent.

 

    Ez tehát az a bizonyos új "nyitás" amelyről mindkettőjük beszélt a szégyenteljes "választások" alatt és után.

 

      Nemkért tanácsunk Andikának: Ha a napokban jön egy üdvözlet a dalai lámától üv.ig.nek, tegye félre, ha kedves az állása, amig a Csoknyaké is megjön...

 

 

     

 

BESZÉLŐ KUTYÁK – AKKOR ÉS MA

 

             Az utóbbi egy-két évben, mióta a magyarországi antiszemita uszitás olyan méreteket és  trágár stilust ölt, hogy az ember már szinte vágyakozik Milotay és Rajniss  förmedvényeire – gyakran azon töprengünk, hogyan sikerül embereknek ilyen mélyre süllyedni? Talán nem is emberekről van szó, hanem valami újfajta Ufókról, vagy elmegyógyintézetekből megszökött ápoltakról vagy, esetleg, négylábuakról?

 

    Most megjelent egy hir a Mult-Korban, amely elgondolkoztat. Lehet hogy erről lenne szó?

 

Ime, a Mult-Kor sztorija:

 

A nácik beszélni tanították a kutyákat

2011. május 26. 09:02 The Daily Telegraph

A nácik beszélni, olvasni és a szavak kibetűzésére tanították a kutyákat, mindezt azért, hogy a hadi célokra felhasználva őket elősegítsék a második világháború megnyerését - olvasható egy új könyvben.

 A náci tisztviselők az emberekhez hasonló értelmi képességeket tulajdonítottak a négylábúaknak, amelyekből egy félelmetes, „beszélő” egységet kívántak létrehozni – állítja egy új jönyv. Hitler azt remélte, hogy a beszélő házi kedvencek kommunikálni tudnak SS feletteseikkel, s még egy speciális kutyaiskolát is felállíttatott, ahol az állatokat beszélni tanították.

A náci tisztviselők Németország szerte összeszedték a kutyákat, hogy aztán megtanítsák őket a kommunikációra és az „összekötőikkel” való érintkezésre. Alighanem az a keverék kutya vitte a legtöbbre (és vívta ki Hitler legnagyobb tetszését), amely kimondta a „Mein Fuhrer”-t, mikor megkérdezték tőle, ki áll előtte.

A németek úgy gondolták, hogy a kutyákat fel tudják használni a háborús célokra, például a a koncentrációs táborokban az SS-tisztek mellett (vagy helyett) láthatnak el őrző-védő feladatokat. A kissé bizarr „Wooffan SS” meglétére Jan Bondeson (Cardiff Egyetem) áldozatos kutatómunkája nyomán derült fény.

Hitler híres volt kutyaszeretetéről, két németjuhásza is volt, Blondi és Bella, előbbit nem sokkal öngyilkossága előtt ölte meg. A Führer szívügyének tartotta a kutyák hadicélokra való felhasználását, s erősen támogatta az intelligens négylábúak kiképzésére szakosodott iskola, a Tier-Sprechschule ASRA felállítását.

A Hannover melletti leutenburgi iskolát a harmincas években létesítették, s egészen a világháború végéig működött, az igazgatói posztot Margarethe Schmitt töltötte be. Állítólag számos sikert is elkönyvelt az intézmény, egyes állatok például mancsaikkal komplett szavakat tapogattak ki egy speciális ábécén, mások pedig emberi hangokat voltak képesek utánozni.

A legintelligensebb közülük Rolf volt, az airedale terrier, ő ennek a speciális ábécének a segítségével „beszélni” is tudott, sőt, vallási kérdésekről értekezett, idegen nyelven kommunikált, valamint verset írt. A patrióta kutya egyszer még abbéli vágyát is kifejezésre juttatta, hogy szívesen belépne a hadseregbe, mivel utálja a franciákat – ha hihetünk Bondesonnak.

A szerző Amazing Dogs: A Cabinet of Canine Curiosities című könyvében foglalta össze kutatásait. „A húszas években olyan új állatpszichológusok léptek fel, akik azt állították, hogy a kutyák képesek az emberi kommunikációra és az absztrakt gondolkodásra. A náci ideológia része volt az emberek és a természet közötti erős kapcsolat, úgy gondolták, hogy a jó nácinak állatbarátnak kell lennie. Göring az állatvédelem élharcosa volt, s Hitlerrel együtt nem is az emberi, hanem inkább az állati jogok miatt aggódott” – fejtette ki Bondeson.

(Forrás: Mult.Kor)

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése