2011. május 5., csütörtök

MAGYAR ZSIDÓ JOGTIPRÁS

HEISLER A HVG-NEK: "SULYOS

KÖVETKEZMÉNYEI

LESZNEK A JOGTALANSÁGNAK"

  A NEMTELEN, TÖRVÉNYTELEN AKCIÓT KIVITELEZŐ SÁMESZ SZABADSÁGRA MENT, MIVEL, LÁTHATÓAN, SZÉGYELI MAGÁT *  A JÖVŐ HETI  "VÁLASZTÁS" EREDMÉNYEIT ITT OLVASHATJÁK MÁR MA: ZOLTAI-FELDMÁYER. . .

 

A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) jelölőbizottsága április 28-án döntött arról, hogy a május első felében esedékes választásokon Zoltai Gusztáv mellett Heisler Andrást is jelöli az ügyvezető igazgatói posztra. Most új döntés született: Heisler jelölését visszavonták, egyetlen jelöltjük maradt: a jelenlegi igazgató, Zoltai Gusztáv.

   Heisler András, mint korábban beszámoltunk róla, nyílt levelében felhívta a figyelmet, hogy sok ciklust követően a BZSH képviselőtestülete először kap lehetőséget a tényleges választásra. Függetlenül az erőviszonyoktól és az esélyektől, a zsidó közélet demokratikus működése szempontjából ez mindenképpen örvendetes, írta. Egyben nyílt vitára hívta ki Zoltai Gusztávot, aki nemcsak a BZSH-nak, hanem a Mazsihisznek is ügyvezető igazgatója.

Zoltai –információink szerint – nem jelentkezett vissza, ellenben a BZSH apparátusának kezdeményezésére újabb jelölőbizottsági ülést hívtak össze, ahol a korábbi döntést eltörölve, az ügyvezető igazgatói posztra csak egy jelöltet állítottak, Zoltai Gusztávot.

Heisler András a hvg.hu-nak elmondta, szerinte törvénytelen az eljárás, mert semmi sem indokolta az új jelölést.  A választási szabályzat tételesen tiltja a jelölések visszavonását, éppen azért, hogy senkinek ne legyen lehetősége egy számára nem tetsző jelölésről szóló döntést hatalmi befolyással utólagosan korrigálni. Véleménye szerint a jelölőbizottsági tagok félrevezetésével most pontosan ez történt.

Kérdésünkre, kíván-e jogorvoslatért bírósághoz fordulni, Heisler közölte: „súlyos következményei lesznek a jogtalanságnak”.

                                                      ***

Eddig a HVG. Tudósitónk értesülése szerint az értelmi szerző természetes az "örökös üv.ig." Zoltai volt, aki nem mert kiállni Heisler ellen, bár annak esélyei nem voltak túl jók, hiszen az egész apparátus, a sameszok hada és a fizetett kóklerek mind Zoltai szekerét kénytelenek tólni, ha kedves az állásuk és a fizetésük.

   A gyakorlatban a kivitelező sameszok közül kiemelkedik a "jogtanácsos", aki bevallja hogy az akció "nemtelen" volt, ha  - szerinte – nem is törvénytelen. Ő most eltünt, szabadságra ment és kikapcsolta a mobilját, hogy ne kelljen a tiltakozó telefonokat hallgatnia.

   Heisler, akit becsületében bántott meg az általa nagyra tartott szervezet alpári viselkedése – most ügyvédekkel tanácskozik és nagyon valószinü hogy biróságon keres elégtételt. A "rabbi" és a körülötte csellengő niemandok, akik Heislert uszitották, most lapulnak mint az a bizonyos a fűben.

 

     A "választások" a jövö héten szerdán, május 11. lesznek ha a biróság le nem tiltja őket egy "order nisi"vel. Az eredményt máris közölheti a Mazsihisz honlapja: Feldmájer-Zoltai, további négy évre.

   

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése