2011. május 14., szombat

Ki nyer (ma) a Sipben? NA KI?

 Alternatív Mazsihisz választás a Bálint-ban

    Roppant izgalmakkal teli vasárnap délelőttnek néz elébe ma, május 15-én, vasárnap a hazai zsidóságnak a Mazsihisz (Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége) belső életét valamennyire is figyelemmel követő vékony rétege. A Hitközség Síp utcai székházában ugyanis tisztújító közgyűlést tartanak, ahol mindenki nagy meglepetésére, elnöknek egyedüli jelöltként Feldmájer Pétert, ügyvezető igazgatónak pedig Zoltai Gusztávot jelölte a Központi Jelölő Bizottság.

A közgyűlést megelőzően a hitközségek helyi választásait és jelöltállításait idén is, mint mindig, kisebb-nagyobb botrányok kísérték. A szokásokhoz hűen az ellenzéknek idén sem sikerült listára kerülnie. Jobban mondva sikerült, de nem sokáig. Azt pedig, hogy mi is történt pontosan, illetve hogy vajon kiket választanak meg a Mazsihisz vezetőinek, mindenki első kézből tudhatja meg, ha eljön május 15-én, vasárnap reggel 10 órára a "választási központba", a VI. kerület, Révay utca 16-ba.

Zsidó fiatalok egy csoportja kerekasztal beszélgetést szervez a hitközségi választások kapcsán Síp utcai élő kapcsolással, helyszíni szavazással, amin minden hallgató leadhatja voksát, az elnök és az ügyvezető személyét illetően
Témák, amiket körbeadnak:

Kik a jelen választások jelöltjei és mi a választás tétje, illetve, mi történt az elmúlt négy évben a Hitközség háza táján?

MAZSIHISZ, MAZSÖK, BZSH (Budapesti Zsidó Hitközség) szervezeti felépítése, összefonódásaik, múlt, jelen, jövő.

Mi a baj a MAZSIHISZ-szel, miként lehetne ezen változtatni?

Hogyan működnek más országok hitközségei, zsidó közigatási rendszerei?

Milyen a zsidó oktatási intézmények helyzete? Ellátja-e feladatát és ebben milyen szerepet kap a MAZSIHISZ?

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Gál András Levente államtitkár és a zsidó egyeztető fórum - mi ez, mik a céljai, lehetőségei, mi a hatása a zsidó közösség jövőjére és a MAZSIHISZ-re?

Vidéki hitközségek helyzete és milyen a MAZSIHISZ-szel való kapcsolatuk.

Ki nyer ma? Helyszíni élő tudósítás a Síp utcából. Folyamatos hangulat jelentések és hírek első kézből a választások eredményeiről.

 

(Forrás: Szombat)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése