2013. május 3., péntek

Vona kontra Orbán – a kecske és a káposztaA BETILTÁS ELLENÉRE MEGTARTJÁK HOLNAP A    MAGYAR ZSIDÓ VALÓSÁG

NÁCI GYÜLÉST A VZSK KONFRESSZUS ELLEN

A Jobbik mindenképpen megtartja a Zsidó Világkongresszushoz időzített, szombatra meghirdetett „antibolsevista-anticionista” tüntetést – derül ki Vona Gábor Facebook-bejegyzéséből.

 „Hogy milyen formában, még nem tudom” – tette hozzá a  nyilas pártvezető. "A Zsidó Világkongresszus idejére Orbán Viktor minden olyan tüntetést betiltott, amely sértheti az oda érkezők méltóságát. Mivel ez a döntés súlyosan sérti nekem, mint magyar állampolgárnak a méltóságomat, így mindenképpen részt veszek a megemlékezésen" – írja Vona.

A Hegedűs Lorántné jobbikos képviselő által bejelentett demonstrációt a rendőrség előbb tudomásul vette, majd Orbán Viktor kormányfő utasítása nyomán betiltotta. A képviselő fellebbezett (Forrás:Népszabadság).

"Legfeljebb feloszlatják"

Jóska. | 2013. május 2. | 22:52:25 irja Talkbeckjében a Népszabadságban:

Szabálysértést követ el a szervező, ha:

– bejelentési kötelezettsége elmulasztásával szervez rendezvényt, vagy a bejelentési kötelezettségét a határidő megsértésével teljesíti,

– annak ellenére szervez rendezvényt, hogy a rendezvény megtartását a rendőrség megtiltotta,

– a rendőrség által tudomásul vett bejelentésben megjelölttől eltérő helyszínre, útvonalra vagy időpontra szervezi a rendezvényt, vagy a résztvevőket a bejelentésben megjelölt helyszíntől, útvonaltól vagy időponttól való eltérésre hívja fel.

Ezek a szabálysértések azonban nem teszik jogellenessé a békés demonstrációt. A tiltó határozat ellenére megtartott, bejelentéshez kötött rendezvényt azonban a rendőrség feloszlatja.

VAGYIS: VONA MÉLTÓSÁGOS ÚR TÜNTET, MIVEL MEGSÉRTETTÉK A "MÉLTÓSÁGÁT" ÉS A TUTYI-MUTYI RENDŐRSÉG LEGFELJEBB FELOSZLATJA. IGY A KECSKEBŐRBE BUJT VONA-FARKAS IS JÓLLAKIK ÉS  Orbán KÁPOSZTÁJA IS MEGMARAD.

"FORRÓ SZIVVEL, HIDEG FEJJEL"


VONA "TESTVÉR" FACEBOOK KÖZLEMÉNYÉNEK TELJES SZÖVEGE

A Zsidó Világkongresszus idejére Orbán Viktor minden olyan tüntetést betiltott, amely sértheti az oda érkezők méltóságát. Mivel ez a döntés súlyosan sérti nekem, mint magyar állampolgárnak a méltóságomat, így mindenképpen részt veszek a megemlékezésen, amely vagy így, vagy úgy, vagy itt, vagy ott megtartásra kerül

Egy dologra mindenki figyelmét felhívom viszont. A kormány célja, hogy bebizonyítsa, keményen leszámol az Izrael politikáját kritizálókkal. Jó fiú akar lenni az USA és a zsidó állam szemében. Ehhez arra van szüksége, hogy bennünket csürhének tudjon bemutatni. Minden vágya ezért egy olyan elszabadult tüntetés, amelyet fel tud oszlatni, és amelyet úgy lehet majd a médiában tálalni, mint egy erőszakos eseményt romboló, garázda résztvevőkkel. Minden bizonnyal olyanok is megjelennek majd, akik szerepe az lesz, hogy ezt a kényelmes helyzetet generálják a kormány számára. Mindezt el kell kerülni. Ezért arra kérek mindenkit, hogy forró szívvel jöjjön, de hideg fejjel. Méltósággal akarunk emlékezni az áldozatokra, és méltósággal akarjuk megmutatni, hogy ez a mi hazánk. 

Aki ezt nem érti meg, aki ezt nem így látja, az ne jöjjön a megemlékezésre. Az csak árthat ott. Aki viszont egyetért, azzal találkozni fogok.
(facebook- Hunhir).

 

                                                                     ***

VASÁRNAP KEZDŐDIK A ZSVK Világkongresszus Budapesten

A hivatalos MTI tudósitás:

A háromnapos rendezvényen a világ zsidó közösségeinek ötszáz képviselője vesz részt.

Vasárnap kezdődik a Zsidó Világkongresszus (World Jewish Congress - WJC) közgyűlése Budapesten, a háromnapos rendezvényen a világ zsidó közösségeinek ötszáz képviselője vesz részt. Az esemény nyitó napján beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök.

A vasárnap esti megnyitón felszólal Szilván Salom izraeli energia- és vízügyi miniszter, valamint Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke is.

A hétfői programot Guido Westerwelle német külügyminiszter nyitja meg, majd a WJC tisztségviselői számolnak be tevékenységükről, a küldöttek tisztújítást is tartanak. Ugyancsak hétfőn a közel-keleti helyzet rendezésének kilátásait vitatják meg.

Kedden a szélsőjobboldali ideológia erősödéséről lesz szó, majd a szervezet 2013-2017-es terveiről tanácskoznak. Téma lesz a szabad vallásgyakorlás is, a tanácskozásnak ebben a részében felszólal Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának elnöke.

A közgyűlést Ronald S. Laudernek, a WJC elnökének beszéde zárja.

A WJC az MTI érdeklődésére közölte: azért tartják idei tanácskozásukat Budapesten, mert azt az üzenetet akarják közvetíteni a magyarországi zsidóságnak, hogy szolidárisak vele. Ebben az országban él a legnagyobb zsidó közösség Közép-Európában, lélekszámuk meghaladja a százezret - emlékeztettek. A Zsidó Világkongresszus véleménye szerint a közelmúltban Magyarországon és más országokban is drámaian emelkedett az antiszemita és rasszista megnyilvánulások száma, és ez aggodalmat váltott ki a zsidó embereknél.

A szervezet kiemelte: a budapesti rendezvénnyel rá akarják irányítani a figyelmet az európai zsidók problémáira.
Felidézték, hogy nemrégiben tanácskozást szerveztek a görögországi Szalonikiben is, mert az országban megerősödött a szélsőjobboldali Arany Hajnal párt. (Az Arany Hajnalnak 18 képviselője van a 300 tagú athéni parlamentben.) A rendezvénnyel azt üzenték a görög hatóságoknak, hogy többet kell tenniük az antiszemitizmus és a rasszizmus visszaszorításáért - hangsúlyozta a WJC.

Azt írták: az antiszemitizmus néhány európai országban egyre erősödik, aggodalommal figyelik a Jobbik és az Arany Hajnal tevékenységét is, hiszen ezek a pártok meglátásuk szerint "nemcsak a zsidó vagy a roma kisebbségekre, hanem a szabadságra és a demokráciára is veszélyt jelentenek". Az ilyen pártok és szövetségeseik ellen határozottan fel kell lépnie minden demokratikus erőnek - emelték ki. A szervezetnél hozzátették: budapesti találkozójukon ezeket a kérdéseket is megvitatják majd.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár hétfőn úgy nyilatkozott: Orbán Viktor arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy akadályozzon meg minden olyan tüntetést, szervezkedést, amely sérthetné a Zsidó Világkongresszus budapesti tanácskozására látogató vendégek és a magyarországi zsidó közösség emberi méltóságát. Az államtitkár hozzátette: beszédében a miniszterelnök határozottan válaszolni kíván azokra a Magyarországot, a magyarságot és a kormányt ért vádakra, amelyekben "mindannyiunkat antiszemitának bélyegez a világ egy része".

Martonyi János külügyminiszter a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) német konzervatív lapban csütörtökön megjelent vendégkommentárjában azt írta: a kormány örül annak, hogy a WJC Budapesten tartja tanácskozását, mert így a szervezet tagjai személyes tapasztalatok alapján alkothatnak véleményt arról, hogy megalapozottak-e a Magyarországgal kapcsolatos aggodalmak.
A tárcavezető kiemelte, fontos, hogy "vezető személyiségek minden lehetséges országból" a WJC budapesti tanácskozása alkalmából személyesen tapasztalhatják meg, milyen helyzetben van a magyarországi zsidó közösség, és ellenőrizhetik, helytállóak-e az egyes lapokban megjelenő általánosító megállapítások, és megalapozottak-e Ronald S. Lauder aggodalmai.

A külügyminiszter a WJC elnökének a Süddeutsche Zeitung című német lapban április 4-én megjelent írására reagált. Ronald S. Lauder Az elveszett iránytű című írásában úgy vélekedett, hogy Magyarországon a 2010-es kormányváltás óta drámai mértékben emelkedett az antiszemita vagy romaellenes megnyilvánulások száma, a független médiumokra egyre nagyobb nyomás nehezedik, az alaptörvény negyedik módosítása következtében pedig veszélybe kerül a demokratikus berendezkedés.

A Genfben 1936-ban alapított WJC száz ország zsidó közösségeit és szervezeteit képviselő nemzetközi szervezet, közbenjár az érdekükben kormányoknál, parlamenteknél, nemzetközi szervezeteknél és más vallások képviselőinél. A szervezet a zsidó nép legnagyobb képviselete, mint honlapján olvasható, politikailag semleges.

A Zsidó Világkongresszus közgyűlése négyévente tanácskozik, az eseményre minden zsidó tagszervezet és közösség delegál küldötteket, akik megválasztják a WJC vezetőségét és meghatározzák feladatait, irányvonalát.

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése