2013. április 30., kedd

Orbán utasítást adott a tüntetések

 betiltására a Zsvk kongresszus Idején

MÁSKOR SZABAD AZ EMBERI MÉLTÓSÁGOT SÉRTENI?

 

Orbán Viktor a mult szerdai kormányülésen arra utasította a belügyminisztert, hogy tiltsanak be minden olyan rendezvényt, ami a Zsidó Világkongresszus alatt az emberi méltóságot sértheti – jelentette be Lázár János hétfőn.

 

Orbán Viktor utasítást adott, hogy minden olyan tüntetést tiltsanak be, ami az emberi méltóságot sértheti a hétvégi Zsidó Világkongresszus alatt – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető államtitkár hétfőn. Mint Lázár János mondta, a belügyminiszter egyértelmű utasítást kapott az emberi méltóság védelmében.

A Zsidó Világkongresszus (World Jewish Congress - WJC) háromnapos ülést tart Budapesten. A vasárnapi megnyitón ott lesz Orbán Viktor is. A rendezvényen – amelyen a világ zsidó közösségeinek ötszáz képviselője vesz részt – megvitatják a zsidóságot globálisan érintő témákat, "a neonáci pártok előretörésének egyre aggasztóbb ügyét és a közel-keleti helyzetet".

Lázár János hétfői tájékoztatóján elmondta, a miniszterelnök beszédet is mond a kongresszuson, ahol határozottan válaszolni kíván azokra a Magyarországot, a magyarságot és a kormányt ért vádakra, amelyekben "mindannyiunkat antiszemitának bélyegez a világ egy része".

A rendőrség  a múlt héten tudomásul vette Hegedűs Lorántné jobbikos parlamenti képviselő bejelentését, amely szerint szélsőjobboldali tüntetést tartanak a Zsidó Világkongresszus közgyűlésének kezdetekor Budapesten. A tüntetésen pedig a tervek szerint felszólalna Vona Gábor, a Jobbik elnöke, Morvai Krisztina, a párt EP-képviselője, valamint Gyöngyösi Márton, a párt alelnöke.

A demonstrációra már bejelentkeztek a Nemzeti Érzelmű Motorosok is, akik ugyanerre a napra „anticionista vonulást” szerveznek. A Nemzeti Érzelmű Motorosok először "Adj gázt!" címen meghirdetett, az Élet Menetével egy időre szervezett felvonulását kétszer is betiltotta a rendőrség Orbán Viktor miniszterelnök utasítására. A tiltó határozatot a bíróság hatályon kívül helyezte.

(Forrás:HVG)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése