2013. április 18., csütörtök

 

"NYOLC NAPOS HATÁRIDŐ"

 

SZABOTÁLJÁK AZ AB HATÁROZATOT?

 

Iványi Gábor kezdeményezi, hogy a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget vezessék vissza az egyházi a nyilvántartásba

 

Kaptuk a -  hét elején - az alábbi közleményt:

     "A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnökeként a mai napon személyesen kezdeményeztem a miniszterelnöknél, hogy a Kormány utasítsa az emberi erőforrás minisztert arra, hogy az egyházi törvény alapján a miniszter vezesse be a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget az egyházak nyilvántartásába.

 

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség 2013. március 4-én személyesen kézbesített kérelmet terjesztett elő az emberi erőforrás miniszterhez, hogy az egyházi törvényt részlegesen megsemmisítő 6/2013. (III. 1.) Alkotmánybirósági határozatra tekintettel a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget az egyházak nyilvántartásába jegyezze be. A 30 napos ügyintézési határidő eredménytelenül telt el, ezért az egyház elnökeként a felügyeleti szervhez fordulok a mulasztás okának kivizsgálására. A miniszterelnököt a jogszabály 8 napos határidőben kötelezi válaszadásra.

     Iványi Gábor elnök

 

Ide kapcsolódik, hogy az AB határozata értelmében újra egyházi jogállású MET, változatlanul várja az SZJA 1%-os felajánlásokat a támogatói által jól ismert 0444-es technikai számára.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése