2011. február 22., kedd

MAGYAR ZSIDÓ VALÓSÁG: MI TÖRTÉNIK BAJÁN?  MI VOLT A TELEKÜGY, AMI MIATT KIRUGTÁK A TÁBORNOKOT? MI VOLT A KOHN-GRESSZUSON? MIÉRT KAPTAK PÉNZT A SZABADKAI MISSZIONÁRUSOK?

 

  KI CSAPTA BE ERDŐ BIBOROST?

 

  Most hogy dagad a botrány, sokan kérdezik a sipucca környékén, ki volt az "chóchem", vagy inkább óberchóchem, aki átverte Erdő Péter biborost és rávette, hogy vállalja a Dohány-botrány fővédnökségét?

 

Rövid emlékeztető: A DOHÁNYBAN, ami a neológia illusztris "zászlóhajója" (és amit a halacha-hű zsidók bojkottálnak, mivel orgonás szombatszegés zajlik benne hetenként) most egy olyan monstre müvészi előadásra készülnek, amelyben énekesnők vesznek részt. Ez ellen minden jóizlésü zsidó ember tiltakozik, mert mégiscsak egy zsidó templomról van szó, amiből nem szabad szinházat csinálni.

 

   Nos, a kérdés az, kinek áll anyagi érdekében, hogy  az előadás  meg legyen tartva, a széleskörü tiltakozás ellenére? Másik kérdés amelyre azonos a válasz az elsővel: ki vette rá Erdő biborost, hogy védnökségével támogassa a blaszfémiát, anélkül hogy tudná miről van szó?

 

A két kérdésre a válasz egy: az az üzleti vállalkozás, amelynek monopóliuma van évente az un. Zsidó Fesztivál rendezésére és amelyben csendestárs a Sip utca egyik nagyhatalmu ura – szervezi és haszonélvezője a jelenlegi bulinak is. Őket nem érdekli a Templom zsidó jellege és ha búsás haszonra van kilátás eladnának a lelküket is.

 

  Igy lesz az alig látogatott templomból üzleti vállalkozás, vagyis szinház, cirkusz vagy amit akartok.  Ezek – a nagyhatalmu úr és a mögötte meghúzódó impresszárió- vették rá a biborost, valamint az idős volt orsz. Főrabbit – a védnökség vállalására, ezzel mintegy hechsert adva a blaszfémiának.

 

Értesülésünk szerint külföldi rabbik fordulnak  most a biboroshoz,  kérvén hogy anullálja védnökségét és ne támogassa a templom megszentségtelenitését.

 

    A Dohány rabbija, a hadseregtől telekpanama ügyben eltávolitott "tábornok", a házigazda szerepét vállalta az üzleti vállalkozásban bizonyos százalékok ellenében.

 

   Pesti tudósitóink egyöntetü jelentései szerint, a Sip utca – elnöki határozattal fogja lefujni az "eseményt", mert, mint mondják az elnök közelében, "ami sok az sok".

 

    Kisérjék figyelemmel a közeli napokban további jelentéseinket a botrányról.

 

                                                              * * *    

KI TUDJA HOGY  - --

 

*Az elmult 10 évben a rabbiképző mindössze 3 rabbit adott a magyar zsidóságnak (az elmult több mint négy  évben egyet sem). Ezek közül egy (Tótha)nem kapott Szmichát, mig a másik kettő között van az egyik svihák, aki elhagyta törvényes (betért) feleségét és összeáltt egy sikszeval. Ő ma a Bét Din tagja és ...térit.

 

* A bajai siksze elnök(nő), a Sip utca hivatalos felkérése ellenére –  ezidáig nem mondott le – miután a pénzügyi ellenőrzés(?) enyhén szólva "rendellenességeket" talált. Mi lesz most? A Sip utca Baja... (Részletek köv.)

 

  *     A Vasárnapi Kohn-gresszuson, amely az unalom langymeleg, salesüdesz   jellegét öltötte, majd egy aggok háza napközi otthon-szerü  délelőttjét jelenitette meg – zsiroskenyeret majszoló és szunyokáló öreg urakkal, akik néha, föl-föl riadva, mondtak is valamit (naná hogy az antiszemitizmusról) volt mégis egy-két érdekes "esemény" – irják tudósitóink.

 

Egyike a levél (vagy ahhoz hasonló) amit az Elnök megirt a parlamentnek, tiltakozván a két héttel előtt történt mellény incidens miatt, meg az izraeli nagykövet hosszu ("és unalmas" beszéde, amit talán hattyudalnak szánt, de az egyik (fő)rabbi ellenzését váltotta ki. "Nem mondta ki az "allija" szót – igy a "vallási vezető (sipista terminológia, GJ magvas tudósitásaiban) – aki ugyan életében nem akart allijázni, de "Aliza mondja ki".

A levél elment, a parlamentben fogják a széket a röhögéstől, a zsidóról, akit "tegnap rúgtak s...be, ma jutott eszébe". És Aliza is megy rövidesen. Csak augusztusban, még nem kell bucsuztatni – mondta.

       Ezzel elmondták a Hiszekegyet, felébresztették az alvó bácsikat és kész. Viszlát majd a választások után.

-

   * Még mindig nem tudjuk miért kapnak a szabadkai rom.kat. misszionárusok (Tuum Egyesület) pénzbeli támogatást a Mazsihisztől?  Milyen titok (vagy tévedés?) lappang emögött? Ki fogjuk deriteni. Tessék ránk bizni.

      (Folyt.köv.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése