2011. február 20., vasárnap

MAGYAR ZSIDÓ VALÓSÁG: FÉLMEZTELEN ÉNEKESNŐK A "ZÁSZLÓSHAJÓ" FEDÉLZETÉN

EZ NEM LEHET IGAZ: A VOLT ORSZÁGOS FŐRABBI

ADJA A VÉDNÖKSÉGET A FŐGÁLECHHAL –

A DOHÁNY

SZINHÁZZÁ DEGRADÁLÁSÁHOZ?

 

    Mint már megirtuk és tiltakoztunk ellene: a jövő hónapban a Dohány Tempel ujabb szégyenletes degradálása és megszentségtelenitése következik, amikor egy felelőtlen társulat, élén a kirugott tábornokkal – egy zenész (hegedüs) társaság megjelenését hirdette meg, amelyben több ismert énekesnő is szerepel.

 

   A blaszfémiában Mága Zoltán és "barátai" szerepelnek, köztük Tokody Ilona operaénekesnő és egy "Dézsa" becenéven futó hölgy . Az eseményt valami templomi egyházi zeneként piárulják és annak fővédnökségét - ki hinné?! – az ikonná avanzsált volt országos főrabbi "vállalta el", a főgálech illusztris társaságában.

 

   Ismételjük: nem hisszük  el hogy Dr Schweitzer József, a magyar neológia tiszteletben megőszült v. országos főrabbija, a kezét adná ehhez a gyalázathoz, amelyben általában lenge ruházatban megjelenő énekesnők szerepelnek a magyar neológia jelképének számitó  "zászlóshajón". Aki  meg akar győződni az itt elmondottakor, menjen be az emlitett "művésznők" honlapjaira (Google) és megtalálja amit keres.

 

    A kirugott tábornokon nem csodálkozunk. Amikor a közönség megtudja – rövidesen – miért mondott le a honvédség áldásos tevékenységéről – szintén nem fog csodálkozni. Ha egy izraeli főrabbi  "a lábát nem teszi be a Dohányba", halachikus okok miatt – jöjjenek az énekesnők.

 

    De a Dohány – az orgona ellenére – mégsem cirkusz, szinház vagy akár opera! Ez egy zsidó Temlom, Mikdás-Meát, Isten Háza, amit ki kell takaritani, mint להבדיל annak idején a jeruzsálemi Szentélyt (vagyis kidobni az orgonát és a női kórust) – de nem lehet szinházat csinálni belőle.

                                                *

     Ami  szomoritóan érdekes, hogy a csalók nem tüntetik fel a mazsihisz honlapján megjelenő hirben, az énekesnők jelenlétét. Ott csak a hegedüs Mága, maga szerepel és "barátai". Hogy kik ezek a "barátok", azt egy piár hirből tudjuk meg, amely az egyik szakositott "kultura".hu  hirdetési honlapon jelenik meg.

 

 Ime:

 

Mága Zoltán és barátai a Zsinagógában

2011. február 17.

Folytatódik Mága Zoltán 100 Templomi Koncert elnevezésű koncertsorozata. Március 20-án a Dohány utcai Zsinagógában tartanak jótékonysági koncertet, az este során többek között fellép Tokody Ilona, Szakcsi Lakatos Béla, Zséda, Feke Pál.

 

Március 20-án a Dohány utcai Zsinagógában tartanak jótékonysági koncertet, az este során többek között fellép Tokody Ilona, Szakcsi Lakatos Béla, Zséda, Feke Pál

 (Szószerint igy jelenik meg a piárban – az utóbbi mondat – duplán!)

A hangverseny fővédnökségét dr. Erdő Péter bíboros, prímás és prof. dr.Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbi közösen vállalta el, a házigazda-műsorvezető dr. Frölich Róbert, a Dohány utcai Zsinagóga főrabbija.

 

 Eddig a "kis, szines" hir (amiből csak a hegedűs Mága negédes fényképét mellőztük, mint fölöslegeset). Nem tudtuk ki ez a Dézsa, (vagy, bocs, Zséda),  nem vagyunk olyan intelligensek, de a Google megmondja: Zsédenyi Adrienn, énekesnő. Még nem tudjuk ki és mi rejtőzik a "többek között" mögött – hastáncosnő, szriptiz ? – elvégre egy "jótékonysági" koncertről van szó.

 

    Mint mondottuk, megismételjük: nem hisszük hogy Dr Schweitzer tud erről. Lehetetlen hogy Hoffer Ármin unokája a kezét adná ehhez a szentségtöréshez. Ha megtudja – biztos lemondja "védnökségét" és a Dohányért felelős valaki(k)nek le kell fujni az egészet. Ez nem a tábornok, aki rabbinak adja ki magát. Ő nem felelős semmiért, mivel természeténél fogva egy felelőtlen alak.

 

   Van a körzetnek elnöke – neki kell közbelépni. Nem lehet ezzel is K.K.t vádolni. Éppen mához egy hónapra kell az "eseménynek" megtörténni – még van idő a blaszfémiát meg nem történővé tenni.

                                                        *

Amikor ezen sorokat irjuk – a Sipuccában kongresszust játszanak. A falrengető "határozatokat" majd holnap közli Andika a honlapon, de előbb megtanácskozza barátnőivel, mi a teendó a Hoffmann Rózsa ügyben? Feltenni? És mit irni? És hogyan lehetne elsimitani a botrányt?

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése