2014. április 11., péntek

  TALÁLGATJÁK :Miért mondott le Zoltai Gusztáv?

 

HEISLER SZERINT "PICIT PONTATLAN" A SZOMBAT...

VASÁRNAP DERÜL KI, HOGY MÁR NEM LEHET "HOGYISHIVJÁKOLNI"?

 

Lemondott a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének ügyvezető igazgatója. Zoltai Gusztáv megkeresésünkre nem kívánt nyilatkozni. Döntésének hátteréről Heisler András, a Mazsihisz elnöke az InfoRádiónak elmondta: az ügyvezető elnök egyrészt korával, másrészt a Magyarországon kialakult közéleti légkörrel indokolta távozását. 

 

Zoltai Gusztáv a lemondását írásban és szóban is megindokolta. Ebben az szerepel, hogy a 79. életévét betöltötte, s bár egészségi állapota megfelelő, a munkakör betöltése egyre nagyobb terhet jelent számára. Mint holocaust-túlélő számára pedig a Magyarországon kialakult közéleti légkör olyan, amiben nem kíván tovább zsidó közösségi vezetőként részt venni - mondta el az InfoRádiónak Heisler András.

A Mazsihisz elnöke ennek kapcsán emlékeztetett arra, hogy Zoltani Gusztáv egy nyilatkozatában elég hevesen reagált a Szabadság téri emlékmű építésének elindítására.
 

"A Szombat című folyóiratnak picit pontatlanok az információi" - reagált Heisler András arra, hogy az újság szerint Zoltai Gusztáv egy, a Mazsihisz gazdálkodásának átvilágítását célzó vizsgálat eredményének fényében mondott le. A lap temetői visszaélésekről, egy vitatott liftberuházásról és a Nyári Zsidó Fesztivál gazdálkodásáról írt.
 

Heisler András elmondta: soha nem volt titok, hogy végeztek egy szervezeti, jogi és gazdasági átvilágítást. Ennek eredményét most vasárnap tárgyalják meg majd először a Mazsihisz vezetőségével.
 

A Szombat információi szerinti ügyek pedig egyáltalán nem is szerepelnek az átvilágításban, mert azok egy korábbi időszakban történtek, az átvilágítás pedig 2012-13-ra vonatkozott - jelezte az elnök.
    k I  LES
Z AZ UTÓD?

Zoltai Gusztáv április 9-i hatállyal mondott le tisztségéről. A Mazsihisz vezetősége vasárnap tárgyalja meg az utód kiválasztásának módját és annak alapján választják majd ki az új ügyvezető igazgatót. A hétvégi vezetőségi ülésen lesz szó a Szabadság térre tervezett emlékmű ügyéről is, és kialakítják az ezzel kapcsolatos álláspontjukat - mondta el Heisler 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése