2013. március 24., vasárnap

MAGYAR ZSIDÓ VALÓSÁG

 

     S O V Á N Y  -  DE VIGASZ

 

    "A sokak baja – a hülyék vigasza" – tartja a héber közmondás. Ez az alapja a tézisnek, mely szerint a sipucca örülhet, hogy nálunk is akadnak idióták, akik még náluk is nagyobb hülyeségeket csinálnak

 

Például?

 

Itt volt ez az Obama. Többek között hozott egy fa-palántát amit saját kezével ültetett el Peresz elnők (a szennycsatorna szerint a "nagy felvásárló")rezidenciájának kertjében. Igenám de nem alszanak és nem szunnyadnak Izrael őrzői, vagyis a földmüvelési minisztérium cerberusai, akik még aznap közölték, hogy azonnal kihantolják az elnöki csemetét, mert ugymond, meg kell vizsgálni nem fertőző-e.

  Kitört a nagy botrány – erre visszakoztak, mondván hogy nem ássák ki az amerikai elnők palántáját, hanem csak a helyszinen vizsgálják meg - - -

 

   Osztán itt volt a zakó levétel, nagyon meleg volt a reptéren és Obama levette a zakóját. A mellette gyalogló Natanjáhu ezt meglátta, azonnal nekivetkőzött ő is, de nem mielőtt egy pillantást vetett domborodó pocakjára, felemelvén lecsúszni készülő nadrágját. S mindez ország-világ szeme láttára, a legnagyobb tévé állomások közvetitésével.

 

   Heimis, akárcsak a harmadik emeleten.

 

     A Sip utcában.

 

    VAN JOBB-FÁCÁN IS?

 

           Ismeretes a magyar szleng nyelvezet egyik ékessége – a balfácán. Ne kutassuk eredetét, nem érdemes. Jelentése valahol a kétbalkezes slimázl és az emlékezetes Pató Pál között.

 

    A kérdés az, ezek szerint létezhet, elméletileg, jobb-fácán is? Mármint nem olyan aki jobb mint a fácán vagyis "Jobbik", hanem egy eredeti slemil aki nem baloldali.

 

  Mert hogyan nevezhetjük azt a magyar minisztert, aki ad egy kitüntetést egy rassista, antiszemita ujságirónak – anélkül hogy halvány gőze lenne kiről van szó – azután meg visszaakarná vonatni, de azt nem lehet(?) erre kéri a kitüntetettet hogy legyen olyan kedves és adja vissza önként mert a miniszternek ez nagy blamázs.

 

Ezt még a Sip utca sem csinálja általában, hacsak nem a volt jogtanácsosáról van szó...vagy a reformista Sirályról amelynek "muszáj" Peszachkor müködni...

 

   MIÉRT OLYAN DRÁGA A MÁCESZ?

 

       Hezitáltam, hogy esetleg  Peszách utánra halasztom ezt a témát, mert nem szeretném ha emiatt Pesten valaki nem venné meg a Peszáchra való pászka adagját.

 

     Most azonban már erev Peszách van, aki megvette már megvette, lehet tehát nyugodtan kérdezni, miért olyan drága a  mácesz Budapesten (800 forint egy kiló) amikor azt Izraelben veszik és sokkal olcsóbbnak kellene lennie

Hol van az megirva hogy ezen is keresni kell a Hitközségnek?

    Kérdésünkre mindenki másra mutogat, senki nem felelős, mig az üvigzsebü funkci cinikusan vigyorog: kell az orthodoxnak  a pénz, most is 4o milliós rendkivüli segélyt kértek (és kapnak vagy kaptak) mert a csőd iskolát fenn kell tartani minden áron.

 

Találós kérdések

 

Ki az aki feljelent, bejelent, kijelent, megjelent és rövideseb "űlni" is fog?

 

    Ki az a Rabbi ("fő", persze hogy "fő")akinek esküvője meghivóján az a  mottó jelenik meg , hogy "Ez a harc lesz a végső..."?

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése