2011. március 24., csütörtök

 

MAGYAR ZSIDÓ VALÓSÁG - A SIP UTCÁBAN...

 

                                    

   AZ ALKALMAZOTTAK "VÁLASZTJÁK" A FŐNÖKÖT?

 

    Ez készül, nagyon rövidesen, a sipuccában. Választások, illetve "választások".

 

Miért az idézőjel?

 

    Ime a levél amit tegnap kaptunk, egy behóved lipótvárosi, szigoruan neológ bálbósztól:

 

"- - - - a bzsh és mazsihisz választás  valószinüleg szimbolikus lesz, mert többségben vannak a htk-i alkalmazottak és ők eldöntenek mindent.

 

- - - Tudta, Krausz Úr, hogy az alapszabály alapján a közgyűlés választja az ügyv. igazgatót, azaz a többségében alkalmazottakból álló közgyűlés önmagának választja

meg a munkáltatóját (ügyv ig)? Igy aztán egyértelmű, hogy a "jól bevált" ügyv.ig.ót nem fogják lecserélni egy ismeretlenre."

 

 

  Ha  ez igy van, akkor valóban problémás a dolog – még ha ez egyes svihák rabbik választási jelszava is.

 

 Egyrészt az Egyesült Államok elnöke is legfeljebb két terminusban – vagyis nyolc éven át – lehet elnök és utána elmegy és megirja emlékiratait (vagy börtönbe vonul, ha igaz, mint most az izraeli elnök). De hogy valaki több mint 21 éven keresztűl legyen a Hitközség diktátora – váltakozó debil elnökökkel, akik között is legdebilebb a jelenlegi – ennek a precedense Magyarországon van csak adva, Horthy és Kádár személyében. Aki közéjük akarja illeszteni a "lehávdil" – szócskát -  megteheti. Szemünkben – egykutya, sőt zsidó szempontból talán az előbbi jobb volt.

 

Másrészt pedig nem logikus a képviselőtestületből kizárni, automatikusan, minden tiszségviselőt – hiszen a rabbik is kapnak fizetést, még a lágymányosiak is, beleértve a sógorságot-komaságot – és akkor nekik sem kellene a közgyülés tagjának lenni?

 

   Valami olyan megoldást kellene találni amely maximálja a tisztségviselés időtartamát egy vagy két kádenciára (ez elküldené az üviget a jól megérdemelt nyugállományba)és biztositaná, hogy a közgyülésben egyszerü mindennapi zsidók (akiknek a felesége is zsidó) legyenek többségben.

 

   Ha valakinek van ebben az irányban logikus javaslata – irja meg röviden és az elemi udvariasság figyelembe vételével – és azt leközöljük. Az egyetlen feltétel : Név, cim és telefonszám. A szokásos névtelen lesipuskások irásai – eleve törölve lesznek.

 

                                DEUTSCH  GÁBOR KITÜNTETÉSE

 

        Deutsch Gábor kollegánk állami kitüntetése örvendetesen pozitiv esemény, amit csak az képes igazán értékelni, aki tudja mennyire egyedül áll a kitüntetett a nagy magyar-zsidó pusztaságban és hány olyan zsidónak szolgál fügefalevélként, akik  a háta mögött lesajnálják, anakronisztusnak tartják amit képvisel és kinevetik.

 

      Ha tudnánk D.G, stilusában irni , hosszu és nyájas dicshimnusz kerekedne belőle. Mivel azonban nem vagyunk ennyire tehetségesek – csak egy nagy skajachot tudunk mondani. Áll a vártán, szinte egyedül, egy kalasnikovnak látszó fapuskával a kezében és őrzi a nagy semmit ami mögötte és mellette van. Mint a szeliden bégető bárány, vagy boci  - a szimbólikus hetven farkassal szemben.

 

      Áll és mondja a magáét. Halkan, alig hallhatóan.

 

     Skajach, reb Gábor, nagy skajach. Te teszed a magadét, ami tőled tellhető. Ha mindenki tenné – másképp néznénk ki. יהי נועם ד' עליך ומעשי ידיך יכונן

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése