2011. március 30., szerda

MAGYAR  "ZSIDÓ"  VALÓSÁG: SZIP VAGY, GYÖNYÖRÜ VAGY....

 

"KERESZTÉNY-ZSIDÓ" SZÉDER-EST ÚJPESTEN,
"RABBI"VAL –

A MAZSIHISZ ÉGISZE ALATT . . .

 

  A maradék magyarországi zsidóságban teljesen kiszámithatatlan, mi jöhet még. A Dohány-templom prostituálása után (ledér énekesnőkkel és cigányzenészekkel, akik irredenta dalokat "játszanak"), most a Széder-estét "keresztelik meg".

 

     Tegnap kaptunk irásbeli értesitést arról, hogy Újpesten, a hitközség épületében, április 19.én este hat órakor "A keresztény-zsidó Társaság Széder estje 2011" zajlik és ezt Szerdócz J. Ervin, rabbi, vezeti. Illetve akit a KZST "rabbi"nak titulál.

 

    Tetszik érteni?  Keresztény-zsidó "Széder", ami sokakat az un. "utolsó vacsorá"ra emlékeztet – és mindez a Mazsihisz égisze alatt, hiszen az emlitett "hitközség" a Mazsihisz tagszervezete, leányvállalata. És a "rabbi", aki nem is rabbi, hanem legfeljebb rabbi-helyettes, az Orzsén végzett!

 

   Az  időpont nem véletlen: ez a második széder-est és az értesités a MZST szórólapján érkezett, melynek nyomtatását és szétküldését a Mazsihisz finanszirozza. Ezen a lapon állandó szereplőként figurál Róna Tamás "rabbi" és Haraszti György történész, az Orzse professzora.

 

     Összehasonlitásul: a "Hegedüs"ben, amely a legnagyobb pesti körzet (a Dohánynál is nagyobb amelyben szombatonként alig harmincan jönnek össze – orgonát hallgatni), csak akkor lesz második "széder", ha erre "igény" támad), mig Újpesten lesz "keresztény széder"...

 

  Ez a mániákus ökumánia az egyik oka a zsidóság hanyatlásának, a vegyesházasságoknak, a TOTÁLIS kipusztulásnak.

 

   És mit tesz a Sipucca? Pénzzel támogatja a szabadkai misszionárus Tuum szervezetet...

 

 

...ÉS SZEGEDEN, A ZSIDÓ TEMPLOMBAN,

  ORGONA ÉS "DOHÁNYOS" KONCERT

 

  Az alábbi hirt a Mazsihisz honlapból vettük át. Ez azt jelzi hogy a Dohány botrány nyomában, a Domino effektus alapján, most a többi magyar zsidó templom is szinházzá-cirkusszá válik.

 

   "Feledhetetlen élmény". Tesség lemenni Szegedre. Érdemes.

 

Főoldal » Hírek

Zorán-koncert a szegedi zsinagógában

2011-03-24 21:46:21

Cikk ajánlása

  

Nyomtatás

  

Betűméret

 

Forrás: Délmagyar


A Délmagyarország és Délvilág ismét Zorán koncertjével kedveskedik olvasóinak, a koncert időpontja 2011. május 5. csütörtök.



2011. május 5-én a szegedi zsinagógában várhatóan feledhetetlen élményre számíthat, aki jegyet vesz – és ezzel jótékonykodik is: a koncert költségvetésének egy része a zsinagóga felújításához járul hozzá.

Mától kaphatók a belépők ügyfélszolgálatainkon. Két jegytípus van: egy kedvezményes árú, csak hűségkártyával rendelkező előfizetőinknek – ez 3600 forintba kerül. A teljes árú tikett 4200 forint. A kedvezményes jegyek csak ügyfélszolgálatainkon kaphatók, egy előfizetőnk legfeljebb kettőt vásárolhat. Teljes áru belépőket az IH Rendezvényközpont, a Belvárosi mozi és az Interticket hálózat is kínál.

Sztevanovity Zorán testvérével, szövegírójával, Sztevanovity Dusánnal és zeneszerző társával, Presser Gáborral nemzedékeknek nyújt maradandó zenei élményt őszinte, hiteles, valódi érzelmeket megvillantó dalaival.

                                                                          * * *

 

   "Sokat tesznek (a zsidók fejére...)"                     

A Belügyminiszter fogadta a magyar zsidóság vezetőit

2011-03-30 09:57:40

Cikk ajánlása

  

Nyomtatás

  

Betűméret

 

Mazsihisz


Dr. Pintér Sándor Belügyminiszter hétfőn hivatalában fogadta a zsidó vezetőket dr. Feldmájer Pétert a Mazsihisz elnökét és Zoltai Gusztávot a szövetség ügyvezető igazgatóját.



A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége vezetői köszönetüket fejezték ki azért, hogy a Magyar Kormány, és különösen a Belügyminisztériumhoz tartozó szervezetek sokat tesznek a rasszista, antiszemita csoportok visszaszorítás érdekében.

A Belügyminiszter válaszában hangsúlyozta, hogy a kormány elvi alapon elutasít mindenfajta megkülönböztetést, és nem fogja tűrni, hogy Magyarországon embereket zaklassanak vallásuk, vagy származásuk miatt.

A találkozón a felek megegyeztek abban, hogy a jövőben megerősítik az együttműködést a zsidó közösség biztonságával kapcsolatos kérdésekben.

A megbeszéléséen részt vett dr. Kontrát Károly a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, valamint Tállai András a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkár is.

   Eddig szól a mazsihisz-honlap  semmitmondó hivatalos jelentése.

   Értesülésünk szerint  a  PÁROS KÉRTE AZ IGÉRET BETARTÁSÁT,  vagyis az uszitó szennycsatorna betiltását (Orbán két pofont igért...), de a belügyér azt mondta, hogy "egyelőre" nincs mit tenni. Majd, talán az "európai elnökség" után...

                                      *

Apróhirdetés

 

  Apróméretü, alig használt pufajka, jutányos áron eladó.
Az első jelentkező kap hozzá három csokornyakkendőt is.
 "Végeladás" jeligére a Sip utca 12 portáján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése