2011. március 10., csütörtök

A BUDAPESTI "PRAVDA" JELENTI

 

Lezajlottak az elöljáró választások;

 "MINDEN RENDBEN";  eredmény: 99.8 %

 

Mazsihisz/ honlap (tegnap)


2011. február 13. és március 6. között zajlottak Budapesten a Budapesti Zsidó Hitközség templomkörzeti választásai -  JELENTI HIVATALOSAN Az OTTANI "Pravda", (vagyis Szabad Nép). Minden rendben "zajlott" – teszi hozzá, minden "zaj" nélkül. Mi hozzátehetjük, hogy az "eredmény" 99.8 százalék volt, mint a legszebb Rákosi idökben.

       De miért kell hogy mi mondjuk, itt a "hivatalos jelentés", tessék elolvasni:

 


"Tizennégy templomkörzetben választottak új elöljárókat a hívek a kitűzött választási napokon, az elöljáróságok új elnököket, templomkörzeti tisztségviselőket választo


A templomkörzetekben kerültek megválasztásra a BZSH küldöttek és a MAZSIHISZ-be választott küldöttek is, valamint megalakult a BZSH egyik, paritásos alapon szerveződő bizottsága (a Központi Jelölő Bizottság) is a templomkörzetekből választott egy-egy taggal.

A BZSH új közgyűlésének, valamint a MAZSIHISZ-be delegált képviselőtestületi tagoknak a listáját is hamarosan közöljük, mivel néhány körzet még nem küldte be azokat a hiteles okiratokat (névjegyzékek, igazolások, stb.) amelyek alapján a választási bizottság a megszerzett mandátumokat megvizsgálhatja és megerősítheti.

A hitközségi ellenőrök eddigi jelzései alapján a körzetekben a választás rendben zajlott, rendzavarás nem történt, a szavazatok gyűjtése szabályos volt.

A Választási Bizottság ezúton is megköszöni mindenkinek a körzeti választásokon való részvételt, és a választási eljárásban közreműködők áldozatos segítségét.

A BZSH alakuló Közgyűlése előreláthatólag 2011. május 12-én lesz, ekkor kerül sor a BZSH tisztségviselőinek és további bizottságainak megválasztására".

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése