2011. március 3., csütörtök

MAGYAR  "ZSIDÓ" VALÓTLANSÁG: A KÉT "JÓMADÁR" MEGY A SIPUCCÁBA

 

VÁLASZTÁSOK?  VOLTAK VÁLASZTÁSOK?

 

Csoknyak és az üv.ig., ritka együttértésben, nem engedik meg a Mazsihisz honlapja szerkesztőjének, hogy hireket közöljön a körzeti választásokról* Talán igazuk van, mivel kamuflázs az egész * Hoffer Ármin unokája védnököli az énekesnőket a Dohányban, ami egykor zsidó templom volt . . .

 

Valamikor, a rendszerváltás legelején, talán 89'-ben, amikor éppencsak hogy megalakult – a Mazsike népes küldöttsége Izraelbe látogatott. Nagy naivan nagy örömmel fogadtuk a látogatókat,  a tegnapi komcsikat, akik tele voltak panasszal a Sip utca irányában. Szándékosan nem emlitek neveket, mert legtöbbjük már letünt a porondról, vagy eltávozott az árnyékvilágból.

  

 Emlékezetes egy beszélgetésünk a két leghangosabb hangadóval, akik kigyót-békát kiáltottak az akkor éppen a Seifert-Bárd béklyókból alig kiszabaduló hitközségre. Hogy ez igy nem mehet tovább, most demokrácia van (vagy lesz) és ezt kell, meg azt kell . . .

 

    Mondtuk nekik: jelöljétek magatokat a közelgő hitközségi választásokon, foglaljátok el a hitközséget belülről és tegyétek amit tenni kell. Elvégre – mondtuk – mi itt élünk már több mint negyven éve (akkor), nem a Joint költségén jöttünk látogatóba, ti ottaniak tegyétek amit tenni kell - -

 

-         Igen, mondták halkan, de mi nem tartozunk a Hitközséghez, mi nem vagyunk tagok . . .

 

                                                           *

      Most, úgy látszik, változott a helyzet. Tény hogy a Szombat köreiből, ahol a legdestruktivabb, legzsidótlanabb "zsidók" gyülekeznek – többen is jelöltetik magukat a mazsihisz választásokon – többek között a két ismert jómadár –akik eddig mindent ami zsidó kiröhögtek és a gúny tárgyává tettek. Ezek a "haladó", "liberális" "zsidók", a bekrepált Szadesz diszpéldányai, aki gúnyt űznek a Tóra törvényeiből, akiknek semmi nem szent - most megtalálták a varjak fészkét a budai zsidongóknál. Ők most mennek "elfoglalni a hitközséget".

 

   Mivel mégis csak emberekről van szó, akik Isten képmására teremtettek – nem mondhatjuk hogy egyik kutya másik eb. De azt mondhatjuk felelősséggel, hogy ha ezek jönnek le vagy felváltani a sipista duot, akkor maradjon inkább az üv.ig. (aki ezidáig nem mószerolt senkit és akinek vannak jó, emberi oldalai is) mint a két jómadár és szombatista társaik, akik milliókat vesznek fel évente hallgatási dijként דמי לא יחרץ    és megállás nélkül járatják a szájukat.

 

     Csoknyaknak mennie kell – ez vitán felüli. Ő a Mazsikeba való, menjen oda vissza, ott lehet Sávuotkor, a Tóraadás ünnepén, a három zsidó (nem bazilikai, hanem zsidó!) zarándokünnep egyikén, nyilvánosan dolgozni, ünnepet szegni. Ott lehet bazilikázni, trianonozni, levelezni az Országgyüléssel – mindent ami álcázza a négyéves ádáz semmittevést és a Kohn-gresszus nevü blöfföt

 

Az üv.ig  - kora felől okosan tenné ha befejezné, pláne most, hogy belekeveredett ebbe a csunya Dohány botrányba (énekesnők a zsidó templomban!) amibe a hadseregből dicstelenül eltávolitott álrabbi  ugratta be. Jóakarói figyelmeztették. Hiába.

 

Ugyanez sajnos a helyzet a volt országossal is, aki a vallásos és tudós rabbi, Hoffer Ármin unokája és mint ilyen adta védnökségét az énekesnői gyalázathoz. Mi szégyeljük magunkat miatta és helyette.

 

Mert a Dohány valamikor zsidó imahelyként volt ismert. Orgona  ide vagy oda – legfeljebb a vallásos zsidók nem mentek be, mivel a halacha tiltja. De az orgonát ki lehet dobni és a női tagokat a kórusból el lehet távolitani (nem kihalással, tábornok úr!) de ha a templomból szinházat, lokált vagy cirkuszt csinálnak (vagy valami még rosszabbat, mert a rossznak nincs alsó határa) – akkor elsüllyed a zászlóhajó és a magyar neológia megnézheti magát, ha a tükörbe néz.

                                                    *

   A körzetekben a napokban "választások" folynak. Olyanok amilyenek, ezen nincs mit filozofálni. Ez érint össze-vissza talán 200 – 300 embert. De – ez van, ez a Mazsihisz.

 

    Sokan tudnak róla, sokan beszélnek róla – csak a Mazsihisz honlap nem tud róla. Ott tele van elhunyt brazil irókkal, a Tuum szervezet misszionárusaival (akiket a mazsihisz pénzel), Karády Katalin kapcsolatával a Kennedy fivérekkel és Hoffman Rózsa látogatásával (ez nagyon fontos: több mint 2 hete fent van) – de a választásokról – egy szó sem. Ez nem érdeke Csoknyaknak és az üv.ig,nek itt nincs szava.

     Soha egy betű sem a heti rádió programmról, mert akkor meg kellene emliteni Breuert, akit a fentiek néha nem szeretnek. De az állitólagos kállói rebbe látogatása a Dohányban (Blőff!!) ott van már majd három hete.

 

Ez a honlap. De ez sem csoda. Mert évekig nem volt, a Raj gyerekek játszottak vele és most meg Andika... Hadd ne folytassuk, mert Lágymányoson Losn Horet kiáltanak...

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése