2012. május 3., csütörtök

 

MAGYAR ZSIDÓ VALÓSÁG

 

RABBIJELÖLT A ...HOMOKOZÓBAN  

 

Egy talmudi elbeszélés szerint rabbi Akiba egy szemtelen fickó arrogáns viselkedéséből meg tudta állapitani, hogy az illető . . . mámzer és ezt be is bizonyitotta.

 

 Nem ismerhetünk minden senkiházit Pesten aki zsidónak adja ki magát, beférkőzik zsidó körökbe, sőt még "rabbinak" is tanul – bár szip óta ez a tabu is megdőlt – igy most, amikor elolvastuk a kis senki nagy cikkét (Naná hogy a Szombatban) a neológia megszüntéről – nem tudtuk kiről illetve miről, van szó.

 

                                                  * * *

     Most már tudjuk.

 

A Pólisi Ágostont (esetleg Ariel) Pferdmájer, a korlátolt vidéki fiskális, találta ki. Még cserebogár korában megtette az Ifjusági Csoport elnökének (ezelőtt, kb. 8 éve, Izraelben is járt, mint a Biblia-verseny "második helyezettje", ami két semmivel (00)  volt egyenlő.) Közben beiratkozott a rabbiképzőbe, állitólag ő lesz az első, hivatalosan is "meleg" rabbiképződmény az ötvenes évek eleje óta. (Ne tessék találgatni, volt több is).

 

     Nem tudni miért, Pf. futtatta, utasitására  állandóan részt vett a Sipuccai vezetőség ülésein, ami érthetővé teszi, miért irt olyan veszettül ellenséges cikket (a Szombatban), a sipucca által létesitett és vezetett neológiáról, amely a népszerüen köcsögnek nevezett képződmény szerint, megszünt létezni, miután eltávolitották a nőket a kórusból.

 

Az emlitett Ágoston  (néha Ariel)a magyarországi református "zsidók" azon asztaltársaságát képviseli, amelyet még hasonszőrü társaik sem ismernek el zsidónak. Hangoskodik, tudatlan , anyámasszonykatonája. Mindenütt ott van. Néha szinésznek adja ki magát. Ő a Sipucca vétke és ő a büntetés is egyben. Érdekes lesz tudni, hol lesz "rabbi", talán a Lauderban, amit egy ideig szerencséltetett.

 

 Ennél talán csak az érdekesebb, hogy-hogy nem átallja (vagy esetleg szégyeli) az Orzse az ilyen  gyermeteg alakok felvételét és képzését – ahelyett hogy diszkréten eltanácsolná és a homokozóba küldené őket.

 

Ahová valók.

 

         Á SÉJJNE MÁJSZE – DE MIÉRT URIN(E)?

 

    Örömünkre szolgál, hogy végre irhatunk valami jót az örökös iródeákról, aki sajnos ott ragadt ahol nem kellett volna és a sokéves gábeskodással felhagyva végre adjunktus lett ott ahol bizonyos dolgokban nála is kevesebbet tudnak.

 

     Ez igy szép és jó. A rózsaszinbe játszó cikkecskék akkor is jók ha rosszak és a Sóá egy örökzöld téma, amely ir és tapasz lehet mindenre.

 

Igy olvassuk D.G. legujabb elbeszélését amely az Orzse honlapján jelent meg és amely tanulságos, oktató, stb alles vász is gut und teuer.

 

 De mi az a végefelé hogy "urin és tumin"? A hősnő ezt is tudja, ami annál meglepőbb, mert az iró viszont nem tudja. De akkor miért irja le? Miért nem néz utána? Mi az hogy "urin"?


 Csak nem...?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése