2011. december 11., vasárnap

MAGYAR ZSIDÓ VALÓSÁG

 

 

MISSZIONÁRUS A DOHÁNY UTCÁBAN

 

Már  volt alkalmunk néhány keresetlen szóval bemutatni olvasóinknak a Dohány- klikk egyik  álzsidó figuráját, az obsitos tábornok-rabbi kedvencét, a szakácsinas juhászt, aki Áser ("Ási") Saron álnéven játsza meg a zsidót, főzi az embereket (és a galuskát, amit az üv.ig elvtárs nagyon szeret) és adja ki magát zsidó és Izrael szakértőnek. Ez Budapesten nem nehéz.

 

Most egy osztállyal feljebb lépett. Miután Izraelben évekig házasságot szédelgett, elvévén egy zsidó nőt azzal, hogy betért zsidónak adta ki magát (a "téritő"  pesti rabbi bácsi, volt jesiva növendék, egy olyan papirt adott a kezébe, mint betérési okmányt, amelyen egy szokványos imaszöveg volt ) és miután, nagy nehézségek árán, sikerült megszabadulni tőle; elvett egy sikszet aki Izraelben cselédkedett, hazament és bevágódott a Dohányba, immár mint szakavatott zsidó (hiszen évekig volt Izraelben...). Ő szerkeszti a Dohány havi értesitőjét, ott bennfenteskedik, a vendéglátóiparban sertéskedik - - - ő  "az"  Ási, aki volt Izraelben - - -

 

Most blogján egy Izraelben megjelent könyvet ismertet és dicsér; egy jézushivő gój könyvét, aki Izraelben mint keresztény misszonárus müködik, de amellett "kóser" élelmiszert exportál Magyarországba és - - -  várja Jesua jöttét. . .

 

 

T.G., a misszionárus, két uj könyvet irt, amit "Ási" propagál és dicsőit bloggjában. Egy rövid idézet az egyikből, melynek cime "A mi gyökereink":

 

"A múlt:
Több ezer éves Istentől kapott ígéret amely tele áldással és harccal.
"Neked adom és a Te magodnak ezt a Földet" (Mózes 1. Könyve 28:4)

A jelen:
Szeretni az ellenséget. A terrorista, aki a hotelban robbantja fel magát és itt Isten hogyan menti meg Tova-t és majd hat hónappal később férjét Menachem Gilboa-t, aki életét sem féltve száz izraeli katona életét menti meg. Menachem Gilboa súlyosan megsérül, a terrorista meghalt, az élve maradt katonák áldják Izrael Istenét.

A jövő:
Hitük szerint Jesua eljön, akit napi imáikban hívnak és várnak.
"

 
A zsidók nem szeretik az ellenséget és  nem nyujtják pofonra  a másik orcát. És főleg nem hivják és várják "Jesuát"  (jézust) és nem kedvelik a gójokat akik zsidónak adják ki magukat – mint például "Ási", akinek blogját a Dohány blog ajánlja és reklámozza.

 

.............................................................................................

 

TÉVEDÉS A MAZSIHISZ LUÁCHBAN

 

Nem először és valószinüleg – nem utoljára. Tévedni emberi dolog és a két "főrabbi" akik a Luáchot szerkesztették- szintén csak emberek.

 

Mindenesetre – a rabbik figyelmébe (a hivek nem tudják, sajnos, miről van szó. A rabbik -  esetleg – tudják). Tehát  - folyó hó 24-én, szombaton , MIKÉC szakaszának szombatján,  ami Sábbát chánuká, vagyis chanuka szombatja – a  Háftára Róni Vöszimchi és nem Vájikác Slejmoj(?!), ahogy a Sip utca "zsinagógiai naptára" irja.

 

(ZÁRÓJELBEN: Egyébként ez az ortodox naptárban is "zsinagógiai". Az egyetlen normális zsidó naptár a lubavitsi (Emih) amely Zsidó Naptárnak nevezi magát. Ugyanis a zsinagógának lehet rabbija, gábeja, sámesza, bátlenjai – de időszámitása nincs. Ez a zsidó időszámitás, ellentétben a gregoriánussal és ennek naptára a zsidó naptár.)

 

Ami a Vájikác Slejmojt illeti – ami a Királyok könyvéből vétetik  (1- Kir. 3, 15) – van ilyen Háftárá is, de nem most  hanem csak akkor, amikor Mikéc szombatja nem chanukakor van. Ez egy nagyon ritka eset. A "Vájikác" -  mondaná az adjunktus – "Jelentése : és felébredt". No de ki ébredt fel? Valószinüleg ez a bizonyos "Slejmoj", aki  valószinüleg Salamon király, vagyis Slomó (vagy ortodoxul Slajmaj), akit a Sip utcában, úgy látszik Slejmojnak  becéznek. Az ortodox Luáchban nincs probléma - ott mindez héberül van, amit a rabbin és a sakteren kivül, senki nem tud elolvasni. Nomeg az Elnök és a  kétnevú főtitkár (Somlai Tamás, esetleg Paskesz Zeév). Most várjuk mikor ad ki Kati&Feri egy közös Luachot? Elvégre, hitközség vagy nem hitközség?...

 

NINCS JELÖLT A TEMETŐBE

 

Hiába hirdették meg, ezidáig nincs jelölt a Kozma utca vezetésére. Valahogy nagyon odakozmálhatott a dolog, ha senki nem akar, egészséges fejjel, egy beteg koporsóba

Befeküdni. Pedig tudjuk, hogy a mellékes több mint a fizetés és az ellenőrzésbe sem lehet belehalni, hiszen hallottuk jogy a "Chevrának semmi köze ahhoz ami történt"

Mi is történt tulajdonképpen? Semmi, egy halott sem kelt ki, sem magából, sem a sirjából. Maximum összeköltöztették valakivel, amire már volt precedens 44'-ben, amiben akkor a Zsidó Tanács jeleskedett. Ez, érdekes módon, ugyanott székelt, ahol ma a Mazsihisz - - -

 

A sziv csak akkor fájdul bele, amikor eszünkbe jut Gergely Ági felejthetetlen verse a Kozma utca hat. Ha valakinek birtokában van – küldje be és leközöljük.

 

(Folyt.köv.))

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése