2011. december 7., szerda

 

 

MAGYAR ZSIDÓ VALÓSÁG

 

MATUZSÁLEM-2  LESZ AZ új  "ORSZÁGOS"??

 

HA DECEMBER 18-IG NEM ÁLL BE VALAMI DRASZTIKUS VÁLTOZÁS – ILLETVE HA FERDMÁYER ÚR NEM TÉR SÜRGŐSEN ÉSZHEZ – AKKOR A JOBB SORSRA ÉRDEMES MAGYARORSZÁGI ZSIDÓKNAK 2 ORSZÁGOS FŐRABBIJUK LESZ, MINDKETTŐ KÖZEL A 90-HEZ.

 

     A "régit" mindenki ismeri és tiszteli. Dr Schweitzer József (Jehuda), a rabbiképző volt igazgatója, aki bár nyug. de a mai napig is bejár "hivatalába"; pászkenol ha kérdezik, (sajnos, ritkán), védnökségeket ad (hechsert nem, azt a svihákokra hagyja), stb.

 

   Az új orsz.főr. akit a  folyó hó 18.án  tartott közgyülésen fognak "bejelenteni" – nem más, mint, tessék jól megfogodzkodni –   Domán István a Hunyadi téri körzet főrabbija. Közel a 90-hez, akárcsak nyug. elődje, ő most a Sip utca nagy reménysége, ő fogja a zsidóság sorsdöntő problémáit megoldani---

 

     Nem tudni kinek kell most "új" országos, mikor a "régi" naponta bejár, reprezentál, nyilatkozik, leveleket ir – él és virul bis hundert und zwanzig. Még nincs két éve hogy Zoltai elvtárs hivatalosan bejelentette, hogy Deutsch Róbert ("Jidu-gijur") lesz az új országos. Aztán nagyot koppant és elhallgatott. Most meg Ferdmáyer elnők úr ("Trianon") kihúz egy új nevet a pakliból – Domán Pista, akinek héber álneve chajmec ben jájjin.

 

     Miről akarja Ferdmáyer a figyelmet elterelni? Mire jó most a tam-tam, kinek kell most és kinek kell egyáltalán országos főrabbi? Hát illik ide most a közmondás a lóról és a szamárról?

 

    És ha  valóban égetően szükség van egy "országosra" – előttünk ismeretlen okokból – nem lenne jobb és alkalmasabb Dr Schőner Alfréd?

 

      Ő már volt országos, meg képviselő (a pártállamban) és ha ezzel lenne elfoglalva – legalább kevesebb gójból kreálnának rabbit...

 

    Vannak ugyan hirek, melyek szerint a "rabbikar vétót emel", de erre mondta nemrég a kőrösi ügyvéd, hogy  ő a rabbikat "le se - - - -ja".

 

     Szavahihető ember a kőrösi triaonsirató- Hihetünk neki.

 

    ---------------------------

 

        ZSIDÓHÜLYITÉS A MAZSIHISZ HONLAPON

 

      Hogy a heti szidrához nem ért Andika, sem a zsidósághoz általában - ez még rendben volna. Miért kell ehhez érteni egy hitközségi honlap szerkesztőjének? De hogy miért kell neki az idős, nem túl egészséges Holokauszt túlélőket bolonditani – azt csak a jó Isten tudja, vagy budapesti helytartója, Ferdmáyer (Trianon) Péter.

 

Tessék elolvasni a mazsihisz honlap legujabb – rossz – viccét:

 

 

Németország újabb holokauszt-túlélőknek folyósít nyugdíjat

2011-12-05 23:41:34


Németország beleegyezett, hogy további 16
ezer, gettóba vagy a nácik előli bujkálásra kényszerített holokauszt-túlélőnek, köztük a budapesti gettó volt lakóinak folyósít kárpótló nyugdíjat.



A New York-i központú Claims Conference (Kárigény Konferencia) és a német kormány által hétfőn bejelentett megállapodás nyomán 65 ezerre emelkedett azoknak a száma, akiket Berlin kompenzációs nyugdíjban részesít.

A Claims Conference honlapján közzétett tájékoztatás szerint az egyévi tárgyalássorozat nyomán megszületett egyezség 2012. január 1-jétől jelentősen könnyít a budapesti gettó túlélőinek jogosultsági feltételein is. A 16 ezer új jogosultra kivetítve a kompenzáció értéke egy évtized alatt eléri a 485 millió eurót.

A korábbi szabályok szerint, a Claims Conference 2. cikke és a Közép- és Kelet-Európai Alap (CEEF) előírásai alapján csak az volt jogosult kárpótló nyugdíjra, aki legkevesebb 18 hónapig volt kénytelen gettóban, rejtőzködve vagy álnéven élni. A jövő évtől ezt az időhatárt 12 hónapra szállították le, ami a Claims Conference becslése szerint további mintegy 8 ezer túlélőt jogosít fel arra, hogy tíz éven át havi 290 eurós nyugdíjat kaphasson.

Azoknak a túlélőknek, akik elérték a 75 éves életkort és kevesebb mint 12 hónapot,
de legalább 3 hónapot töltöttek gettóban, a jövő évtől 240 eurós külön nyugdíj jár, amennyiben Nyugaton élnek, a "volt szovjet blokk országaiban" pedig - így Magyarországon is - 200 eurót kaphatnak, ha megfelelnek a kritériumoknak. Az új kárpótlásnak ez a része mintegy 4500 embert érinthet, s a kifizetések összege ennek a csoportnak mintegy 130 millió euró lesz. További 3500 személy azután válik jogosulttá, ha eléri a 75 éves életkort. Ennek a csoportnak egy évtized alatt 65 millió eurót folyósít a német kormány.

A Claims Conference 2. cikke és a CEEF előírásai értelmében, a német kormánnyal történt megegyezés alapján, 1995 óta több mint 109 ezer holokauszt-túlélőnek mintegy 3,5 milliárd dollárnyi kárpótlást fizettek ki. A 2. cikk alapján havi 300 euró, a CEEF előírásai alapján pedig havi 260 euró jár a jogosultaknak.
                                                                                                   
***

     NOS, MI EBBEN A ROSZ VICC?

 

CSUPÁN AZ, HOGY BUDAPESTEN SENKI NEM JOGOSULT, MIVEL NINCS OLYAN EMBER AKI LEGALÁBB HÁROM HÓNAPOT TÖLTÖTT A GETTÓBAN.

Ugyanis a gettó nem állt három hónapig, hanem alig kettőig.

 Az hogy az MTI leadta ezt a marhaságot – nem mentség Andika tudatlanságára-

Nekik nem kötelező tudni ezt – egy zsidó honlap szerkesztőjének – kötelező,

Tessék bocsánatot kérni Weisz nénitől és Kohn bácsitól a hülyitésért.

(The Nazi occupation of Budapest (Operation Margarethe) started on March 19, 1944. The ghetto was established in November, 1944, and lasted for less than three months, until the liberation of Budapest on January 17, 1945 by the Soviet Army during the Battle of Budapest.)

Ha mást nem, ezt elolvashatta volna Andika a Vikipediában – ha érdekelné a téma- De nem érdekli.

Az MTI is megéri a pénzét, de ez más lapra tartozik.

 

 

 

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése