2011. december 27., kedd

 

MAGYAR ZSIDÓ VALÓSÁG

 

  HOL A BESZÁMOLÓ A KÖZGYÜLIRŐL?

 

      A mult vasárnap zajlott le, igencsak zajosan, a Mazsihisz legutóbbi botrányos közgyülése. Sok helyen lehetett olvasni róla – itt is – csak ott nem ahol kellett volna. A Mazsihisz háztáji site-ján, amit Deák Andrea szerkeszt, Ferdmájer elnök szoros felügyelete alatt.

  Érdekes módon eltelt v agy 10 nap és a közgyüliről egy szó nem sok, annyi sem.

Vajon miért?

 

   Állitólag Andika több vázlatot előterjesztett, de az együgyú űgyvéd egyikkel sem volt megelégedve. Túl élethűek és életszaguak voltak.

Érdekes mi lesz a holnapután megjelenendő szilveszteri Új életben, ami az elnők elvtárs leibzsurnálja. Ha ott sem lesz semmi – lehet hogy nem is volt közgyűlés? Lehet hogy csak álmodtuk az egészet?

 

         MÉG A NEVÉT SEM TUDJÁK...

   

   Életében megkeseritették az életét. Az egyházügyes ávó figyelte és ellehetetlenitette, a siputcai komitácsik besúgták és üldözték. Halála után ő lett a hivatalos szent tehén. Kikiáltották a legnagyobb zsidó bölcsnek Salamon óta, iskolát  neveztek el róla és dijat alapitottak nevében.

- -  És most a harmadik emelet egyik homo sapiense, a kétfejü vezetőség súgója és ferditője-forditója, a "nemzetközi" és magyar-közelkeleti "szagértő"; a halottégetés propagálója (de "nem pénzért" – mondja ő);  akit nemrég megint nem neveztek ki kultúr(?!)attasénak Izraelbe, -  amikor arról ir hogy rövidesen utcát neveznek el róla – még a nevét sem tudja és - - - Schreibernek irja.

  

   Szegény Scheiber ennél többet, jobbat  érdemelne, márcsak a kiddusai révén is, ahol sok vegyesházasság lett megakadályozva .

 

        MIT CSINÁLNAK A RABBIK?

 

    TUDÓSITÓINK  egybehangzó  jelentése szerint, a neo-lógósok fellegvárában nagyon rossz a hangulat. A fejesek elvesztették a fejüket, a beosztottak többsége a leépitésektők fél, amivel a harmadik emelet fenyeget, ha a kormány megnyirbálja a  lóvét, ami eddig csőstől jött és számolatlanul költötték el – a több hitközség javára. Itéletidőtől tartanak, államcsődöt emlegetnek, pedig maximum ami lesz, az a mazsihisz csődje. Ebben az esetben a BZSH függetleniti magát a koloncként rátelepedő "országos" szervezettől, ami nem több mint kamuflázs, hiszen a zsidók Pesten vannak (nomeg Nagykörösen is van vagy 20).

 

  Ebben az esetben a rabbik is függetlenithetik magukat, csak nem fogják tudni mit kezdeni ezzel. Eddig az elnökség tenyeréből ettek és morogtak – ezentúl önállóan fognak morogni, a kérdés csak – kire.

 

   Mert mit csinálnak a rabbik? Nem illik azt mondani, hogy semmit, mert például temetnek, bár szerintük nincs elég temetés, sok az eszkimó és kevés a fóka, vagyis a zsidók nem halnak ki, a rabbik szerint elegendő mennyiségben. És gyorsaságban.

 

Nomeg égetnek is és abból a rabbiknak semmi haszna nincs. (Zárójelben: most lenne itt az ideje, hogy Streit  Sándor az asztalra csapjon és kijelentse – a rabbik által támogatva – hogy égetés nincs, ezt a zsidóság tiltja. Most ő a felelős a temetőért nem a ganefok, akik az égetésből is profitáltak).

 

 Több rabbiról egyáltalán nem lehet hallani; az új gój eltünt mintha a föld nyelte volna el, a svihákok nőügyeikkel vannak elfoglalva; az egyik matuzsálem most az országos titulust siratja, ami ugrott neki; a már nyugdijazott és dupla pénzért visszatért szakács-rabbi, temploma fajtisztaságával van elfoglalva, az obsitos tábornok aktiv segitségével és a fiatal, állitólag tehetséges rabbi pedig - - - doktorál. Ne tessék kérdezni milyen témából, mert szégyeljük elmondani. Nagyon aktuális, húsbavágó és mai. Ahelyett hogy a rábizott szórvány zsidókat pásztorolná – doktorál és az együgyü ügyvéd megáldja és kivánja neki, hogy 130 év mulva majd nevezzenek el róla utcát Pest-Budán.

 

   Mint Schreiberről.

 

Geváld! Ki bolondult itt meg teljesen?  Ki játszik a hárfán (és idegeinken) amikor a ház (Róma ) ég?

 

    HAT KÖRZET – KÖZEL EZER EMBER

 

        EGY KIS aritmetika még senkinek ne, ártott meg.

Most sem fog.

 

  Ha hat pesti körzet együtt tart chanuka ünnepséget és ott "közel ezer ember" vett részt, (bár nem tudjuk mennyire közel) – akkor  hány ember volt minden  körzetből?

 

És ha – mint tudósitónk jelenti, -  kevesebb mint négyszáz ember volt jelen, a hat körzetből, akkor milyen nagy siker ez?

 

Ha a sikert magyarul értjük, mert jiddisül részeget jelent---

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése