2014. június 19., csütörtök


HORV
ÁTH  "NEM ÉRTI". BUDAI  SEM –ZAJLIK AZ ÉLET A SIP UTCÁBAN

AMIKOR A FAROK CSÓVÁLJA…

 

Tisztelt Képviselő Testületi Tagok!

 

Horváth József elnök úr tegnap 23.50 perckor kiküldött email-jében foglaltakat a BZSH Választási apparátusa és jogi képviselete panaszbeadványnak tekintette és elbírálás érdekében a Jelölő Bizottságnak már meg is küldte.

 

 

 

BZSH Titkárság

1075 Budapest, Síp utca 12.

Tel: +36-1-342-9313

Fax: +36-1-342-1790

Email: bzstitk@mazsihisz.com

                                                    A MAMELUKOK LISTÁJA

From: Horváth József [mailto:hj@zsinagoga.net] 
Sent:
 Wednesday, June 18, 2014 11:51 PM
To:
 BZSH; 'Ács Tamás'; 'Bandi László'; 'Benedek István Gábor'; 'Biczó Tamás'; 'Botfalvai Gábor'; 'Budai Béla'; 'Cseresnye Béla'; 'Csillag Ferenc'; 'Darvas István'; 'Davidovics László'; 'Deutsch László'; 'Deutsch Péter'; 'Deutsch Róbert'; 'Deutsch Zsuzsanna dr.'; 'Domán István dr.'; 'dr.Schweitzer József'; 'Fekete Miklós'; 'Freiman Péter'; 'Frölich Róbert dr.'; 'Fülöp István'; 'Gádor György dr.'; 'Gálfi György'; 'Gervai László'; 'Goldberger Tamás dr.'; 'Gönci Péter'; 'Hajdú Péter'; 'Heisler András'; 'Kálmán Tamás'; 'Kardi Judit dr.'; 'Kardos Péter'; 'Kerekes Béla dr.'; 'Kerényi András'; 'Keszler Gábor'; 'Kiss Henriett'; 'Klein Ervin'; 'Klein Miklós'; 'König Tamás'; 'Kőszegi Zoltán'; 'Kunos Péter dr.'; 'Lajtai Tamásné'; 'Lebovits Imre dr.'; 'Lőwy Tamás'; 'Lőwy Tibor dr.'; 'Máté György'; 'Medgyesi Tibor'; 'Megyeri Andfrás Jonatán'; 'Mendel Márton'; mester.tamas@sprintkiado.hu; 'Mucsi Lászlóné'; 'Müncz László'; 'Nádel Tamás'; 'Peccol Sándor'; 'Petró Gábor'; 'Radnóti Zoltán'; 'Rosenfeld Sándor'; 'Sárközy Gyula'; 'Schöner Alfréd dr.'; 'Schwezoff Dávid'; 'Sessler György'; 'Singer Andrásné'; 'Streit Gábor'; 'Streit Sándor'; 'Szántó György'; 'Szentgyörgyi Róbert'; 'Szinai T. József'; 'Tamás Péter'; 'Tausz Gábor'; Bzsh Elnok; 'Totha Joel Péter'; 'Verő Tamás'; 'Villányi András'; 'Villányi Benjamin'; 'Zallel János dr.'; 'Zoltai Gusztáv'; 'Zucker Immanuel'
Subject:
 RE: Meghívó a BZSH Közgyűlésére és a jelölti névsor

 

Tisztelt Közgyűlési Tagok!

A ZSIDÓ HÁZASTÁRS ÉS  "EGY MAROKNYI EMBER---

Többen meglepetéssel kérdeztétek Tőlem, miért nem szerepelek a közgyűlési meghívó mellékletében szereplő jelölti névsorban. Természetesen engem is meglepett a dolog, sajnos a mai napig nem kaptam igazi választ rá, csupán annyit, hogy az úgynevezett jelölőbizottság hétfői ülésén így döntöttek a jelenlévők. Indoklás nincs. A jelölőbizottságnak a BZSH alapszabályában meghatározott feltételeket kellene vizsgálnia (a jelölt és házastársa zsidó legyen, 2 éves BZSH tagság, büntetlen előélet) illetve azt megtudni, hogy a jelölt vállalja-e a jelölést. Ezeket tőlem senki nem kérdezte meg, de ha meg is kérdezte volna, ezeknek a feltételeknek megfelelek. Akkor talán a szakmai programom, esetleg a szakmai és civil múltam miatt? Mellékelten olvashatjátok a BZSH és a MAZSIHISZ részére május elején elküldött anyagomat. Megítélhetitek, hogy ezek alapján esetleg van-e olyan kifogás, ami a jelöltségem ellen szól.

 

Sajnálom, hogy egy maroknyi ember el akarja venni tőletek a lehetőséget, hogy döntsetek arról, engem tartotok-e megfelelőnek az ügyvezetői poszt betöltésére.

 

Üdvözlettel:

 

Horváth József

BZSH Lágymányosi Körzet

הרחב הכל

/ÉS AKI ÉRTELMEZNI SEM TUD

 

On Thursday, June 19, 2014 12:51 PM, Budai Béla <bela@budaib.hu> wrote:

 

Igen tisztelt titkárság!

Az imént olvasott levelét nem tudom értelmezni.

Kérem szépen, el tudná nekem (és gondolom a többi címzettnek is) valaki magyarázni, hogy mi is az a "BZSH Választási apparátusa" és mi is az a BZSH jogi képviselete?

Ahogy elnézem az eredeti levelet, abban azt látom -- a címzettek névsorát tanulmányozva --, hogy Horváth József úr írt egy körlevelet a BZSH küldötteinek. A címzettek között szerepel a t. Választási Bizottság elnöke, és szerepelnek a t. Bizottság tagjai is. Nem szerepel a címzettek között a "BZSH Választási apparátusa", hasonlóképpen nem szerepel a BZSH "jogi képviselete" sem, jóllehet az egyik hitközségi alkalmazott jogász nevét látom a címlistán.

Ha jól gondolom, akkor azt történt, hogy egy általam ismeretlen összetételű apparátus  -- nem nevezném őket grémiumnak -- megszerezte a Horváth József úr nem nekik címzett levelét, majd elolvasta, elbírálta, minősítette (azaz panaszbeadványnak tekintette), majd eldöntötte, mi történjék (id est: kiszignálta), ezt követően pedig " elbírálás érdekében már meg is küldte" a Jelölő Bizottságnak, valamint a levelet a címzettek helyett meg is válaszolta.

A fentiek szerint -- olvasatomban -- létezik egy felettes szerv, amelyik egy általunk ismeretlen jogalap birtokában, a Közgyűlés szintje felett irányít, szabályoz és (elbírálásra) utasít(hat)ja a közggyűlés tagjait és bizottságait. Ugyanakkor csupa anonim megnevezés van feltüntetve, úgy mint "apparátus", "képviselet", "titkárság".  A küldött válaszlevél tartalmáért egyetlen egy személy sincs nevesítve, aki vállalhatná  a felelősséget.  A szakzsargon ezt hívja felelősségelhárításnak. Nem szívesen használok idétlen közhelyeket, de jelenség számomra olybá tűnik, mint amikor a farok csóválja a kutyát.

Tessék mondani, mi folyik itt?

Kérem mielőbbi szíves válaszukat, mely a fenti kérdésekre magyarázatot tartalmaz.

Tisztelettel,

Budai Béla

:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése