2009. január 25., vasárnap

SZERDÁN JÖN OBAMA ELNÖK SZEMÉLYES KÜLDÖTTE

 
 
16 NAPPAL A VÁLASZTÁSOK ELŐTT

    MÉG A CFÁTI NAGYÖREGEK SEM EMLÉKEZNEK ILYEN CSÖNDES VÁLASZTÁSI KAMPÁNYRA. A három nagypárt vezetői úgy vezették a most befejeződőtt háborut, mintha nem állottak volna választások előtt és úgy kampányolnak most, mintha nem lenne mögöttük egy véres háboru. És ez igy van rendjén.

   Hogy mi lesz az eredmény? Ha tekintetbe vesszük, hogy abban az esetben ha Bibi (Nátánjáhu) Likudja győz – egy éven belül ujra háboru lesz, mig ha a Cipi Kadimája fut be elsőnek, akkor ez csak 12 hónapon belül következik be – nagy a valószinüsége az egységkormánynak. Barak Munkapártja ,sajnos, esélytelen és a vallásosok most is mint mindig, a mérleg nyelve lesznek. Hosszabb vagy rövidebb nyelv – az attól fűgg mit mond majd Ovadja rabbi szombat este a perzsáknak.

Fontosabb ennél mit mond Obama személyes küldöttte, aki szerdán érkezik ide. Lehet hogy kellemes meglepetést hoz, de nem valószinü.

Még fontosabb ennél az a 80 új olé aki most érkezett Dél-Afrikából, mivel itt, Izraelben nagyobb biztonságban érzik magukat mint ott. Tetszik ezt érteni?

 Valószinüleg hasonlóképpen gondolkozik az a terebélyes Mazsihisz küldöttség is, amely ma érkezett Pestről. A főcél: szolidaritás Izraellel. Mellékcél: a VZSK választások. Csupa uj név, csupa uj ember. Hogy csak egy néhányat emlitsek: Streit, Feldmájjer, Zoltai, Szesszzler, Deutsch rabbi (nem a laci), két szegedi, egy Horovitz, stb, stb. Állitólag, de ezt nem igen hiszem – a saját költségükre jöttek szoli – darizni velünk, érettünk. Szivszoritóan szép.

   Végezetül – mára csak röviden, mert nem érzem jól magam – egy találós kérdés:

Ki, irta, hol jelent meg az alábbi néhány,  kimondottan zsidóbarát sor? Segitségül, csak annyit árulhatok el, hogy nem arabok irták, és nem nyilt és ismert magyar nácik, hanem feltehetően "zsidók", vagy akik zsidóknak akarnak látszani; tehát nem Morvai és nem az Infon jelent meg:

       " - - - Másfelől pedig nem biztos az, hogy a magyarországi zsidó hitközség lapjának a Gáza ellen vonuló "Dicsőséges Izraeli Hadsereg" (ez irónia akart lenni) kritika nélküli magasztalása lenne a fő feladata, hanem olyan állapotok elősegítése, ahol a minél nagyobb pluralizmus jegyében élnének egymás mellett a különféle irányzatú magyar zsidók s ebben a keretben a propagandisztikus mivoltától megfosztott valódi cionizmus is megtalálná a helyét.

"Ám az Új Életben még soha nem olvastunk valódi elemzéseket az arab-izraeli háborúk okairól, értelmezéseiről, egyszerű útibeszámolók és politikai szándéknyilatkozatok váltogatják egymást, soha nem szólalt meg a másik fél vagy egy olyan zsidó hang, amely nem a kardcsörtetésé, mely legalábbis mérlegel.

    "Egyébként pedig vannak békésebb zsoltárok, szöveghelyek, források is, melyek jobban elősegítenék ember és ember harmonikusabb együttélését a Közel-Keleten és Magyarországon..."

  NA KI IRTA EZT ÉS HOL JELENT MEG? Aki tudja és meg is tudja magyarázni, az érti azt is miért meneteltek együtt Thürmer kripto-kommunistái a magyar nácikkal – az Izrael ellenes tüntetésen.

                                            * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

7 megjegyzés:

  1. ...sajnos sokan olvashattuk ezt a szennyet:
    http://szombatfolyoirat.blog.hu/2009/01/24/cionreal_az_uj_eletben?fullcommentlist=1
    Páran ki is keltünk ellene a Miért Cionon.

    VálaszTörlés
  2. ...és jobbulást kívánok! Talán, ha nem olvas ilyeneket, nem lesz rosszul...

    Sávuá tov!Vehódes tov!

    VálaszTörlés
  3. Miért pont a cionon "keltek ki ellene"? :O

    VálaszTörlés
  4. Mindig "elolvadok", amikor ilyen lenyűgöző iróniával találkozom, mint az izraeli választásokról szóló fejtegetés, megspékelve a mazsihiszes küldöttségről szóló tudósítással. Sok hasonlót kérek tőled és kívánok magam(unk)nak.
    Ami az Új Élettel kapcsolatos fejtegetéseket illeti, nem vagyok biztos benne, hogy így (ez Aninak is szól) kellene minősíteni az Ú.É. bírálatát. Kissé kevesebb magabiztosságot, ha kérhetném.
    HaKohen

    VálaszTörlés
  5. Határozottan állíthatom, ha arról van szó, hagyom-e egészséges cionizmusom ilyen SZENNYEL fertőzni, mást nem mondhatok: magabiztosságom csak növekedni fog, tisztelt kohén úr...
    Maga biztos benne, hogy én túl magabiztos vagyok... Hm. S abban is ilyen biztos, hogy nem ártana a zsidóságnak némi magabiztosság? Vagy legalább csekélyke öntudat?! Csak annyi, mondjuk, hogy annyit tudjon, melyik oldalért imádkozik...

    VálaszTörlés
  6. Van, ahol - például a harcban - magabiztosságra van szükség. De nem mindenhol: például nekem már régen elegem van a rettenetesen magabiztos ítélkezésekről mások véleménye, gondolkodása, megnyilvánulásai felett. Egyébként az öntudatot kéretik nem összemaszatolni a magabiztossággal. Azután nem tudom, hogy valamelyik oldalért kell-e imádkozni: az oldalakból is elegem van (lásd M.O.-i politikai oldalak). Vagy például az izraeli választások előtti pártmegnyilvánulásokat olvasva, igazán nem tudom, hogy melyik "oldalért" kellene imádkoznom. (És ha éppen nem imádkozom semelyikükért, akkor mi van...?)
    Arról már nem is beszélve, hogy ez a 80 (nyolcvan) év után beköszöntött világválság másról sem szól, hogy elég volt a mérhetetlen és kritikátlan magabiztosságból. Ne mondja erre, hogy csak a zsidók azok, akiknek ehhez semmi közük sincs.

    VálaszTörlés
  7. Na ja, épp a harcról lett volna szó...
    Krausz bácsi találós kérdése volt a kályha, ahonnan elindultunk, nem kell belekeverni a négyes metrót is... Olvasta az idézett cikket? (Vagy írta?)

    Ha nem, tessék elolvasni a szombatblog írását!Nem én vagyok, aki itt maszatol...

    Aki pedig nem tudja, miért kell imádkoznia, ne imádkozzon, vagy imádkozzon bölcsességért! Akkor sincs semmi, ha nem imádkozik, csak eggyel több vallás/hit nélküli "zsidó"...

    /Az idézet Krausz bácsitól.../

    Legjobbakat Önnek!

    VálaszTörlés