2009. január 5., hétfő

"NAPOK, ESETLEG HETEK"

 עזה בוערת. הערב (צילום: AFP)

 

RECHOVOT ÉS RISON LECION FELKÉRETTEK

ELŐKÉSZITENI AZ ÓVÓHELYEKET

 

A HARCOK TIZEDIK NAPJA   * HÁBORUS NAPLÓ

 

   A homokóra lassan pereg: Gázában ádáz harcok folynak az IVH és a banditák között. Izraeli nehéztüzérség lövi a chamasz állásokat, közelharcok folynak itt-ott, ahol az izraeli katonák csipesszel szedik ki a polgári lakósság között rejtőző terroristákat; már több tucatot Izraelbe vittek kihallgatásra. A délvidéken két fogyolytábort létesitettek, ahová a fogságba esett chamaszistákat viszik.

 

  Közben, ezen percekben, közli az izraeli tévé, hogy az utóbbi két napon több mint száz bandita lelte halálát a harcokban. Izraelnek több sebesültje, van, kettő sulyos. Gázában ismét sötétség honol; Olmert miniszterelnök találkozott Sárközi francia elnökkel, aki azt mondta hogy a Chamasz vétke megbocsáthatatlan, de – ennek ellenére – "ki kell dolgozni egy fegyverszünetet". Ezt mondják az amerikaiak is, akik értékelik hogy "Izrael egyedül küzd a nemzetkőzi iszlám terror ellen".

 

    Közben a Chamasz rakéták egyre jönnek – ma több mint 40 – isteni csoda hogy legtöbbjük lakatlan helyen robban fel. Ezzel egyidejüleg az "abszurd-szinház "előadásai folytatódnak: ma 80  teherautó ment át, élelemmel és gyógyszerekkel. A világ(?) elvárja tőlünk hogy élelmezzük és gyógyitsuk ellenségeinket. Askelonban egy óvodát talált telibe a chamasz rakéta – szerencsére a gyerekek nem voltak ott. Szerencse, vagy isteni csoda? Kiki meggyőződése szerint.

   
 Tegnap, Damaszkuszból, alacsonyrangú chamasz küldöttség érkezett Kairóba, hogy tapogatózzon, mik a kilátások? Az izraeli tévé egyik hirmagyarázója, Odéd Gránot, neves arab szakértő, azt mondja hogy ez a küldöttség Kanossát jár Kairóban, ahol nem voltak hajlandók Chaled Masalt fogadni.

 

    Egy másik megfigyelő szerint "a harc még eltarthat napokig vagy hetekig", mivel Európa és az amerikaiak adnak izraelnek időt, hogy "elvégezze a munkát".

 Mindenki Obamára vár, aki eddig egy szót nem szólt az egészről. Bush két hét mulva végez. Utána jön Obama.
    Két hét a világ?
                                                  ( Folyt. Köv.)

   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése