2009. január 14., szerda

KÖVETELIK A FOGOLY KATONA, GILÁD SÁLIT, SZABADONBOCSÁTÁSÁT

RÁCHEL ŐSANYÁNK JÖTT SEGITSÉGÉRE...

 

  Az utolsó 24 órában, nem igen történt a fronton emlitésreméltó esemény. Kairóban a Chamasz vezetősége tárgyalgat az esetleges fegyverszünetről;

Több izraeli katona megsebesült, egy tiszt sulyosan. Reggel az észak-izraeli Kirját Smoná kapott Libanonból emlékeztetőt: három rakétát, amelyek lakatlan helyen robbantak fel. * Az Olmert-Rice affér utórezgéseit érezzük és várunk Obamára. Közben Bolivia megszakitotta diplomáciai kapcsolatait Izraellel, amire annakidején a Borssem Jankóban azt mondták hogy zágschon.

 

A harc szünetében - ima Gázában (ynet)  
 A mai Jerusalem Post nagy cikkben számol be  arról, hogy a harcoló katonák körében mennyire "divat" lett az ima; nem vallásos katonák, kibbucnikok, kérnek a tábori rabbinátustól Tfillint, imakönyvet. A Jediot Áchronot mai internek kiadásában azt találjuk, hogy  a tábori rabbik többezer chaki cicitet szereztek be – egy  vallásos rádióóállomás segitségével és most sok nem vallásos katona is hordja ezt a vallási öltözetet (amit magyarul "cidákli"nak, illetve szemlélő szálaknak hivnak. A katonák ebben egyfajta védelmet látnak – akárcsak a mezuzában – az esetleges megsebesülés ellen.

 

   A JERUSALEM POST első oldalán a sztori egy  kis katonai egységről szól, amely Gáza egyik külvárosában lépésről-lépésre haladt előre a romok között, hogy terroristákat, illetve aláaknázott házakat deritsen fel. Az egyik útelágazásnál, balra akartak fordulni, de egy ismeretlen nő, talpig feketébe öltözve, azt mondta nekik hogy menjenek jobbra.

 

Az izraeli katonák, nem tudni miért, hallgattak rá és jobbra fordultak. Alig mentek néhány métert, egy hatalmas robbanás reszkettette  meg a levegőt és egy alacsony épület felrobbant, éppen ott ahová tartottak.

 

A három katona, hátrafordult, kereste a nőt a feketében, megtalálták és megkérdezték kicsoda ő?

 

   "Én vagyok Ráchel, ősanyátok" – szólt a lakonikus válasz..

 

 A Post katonai tudósitója, Matti Wágner, aki ezt a sztorit közli ma a lap első oldalán, hozzáteszi: "akát igaz ez a sztori, akár kitaláció – a katonák körében legendák járnak csodálatos menekülésekről.

 

 IZRAEL KÖZÖLTE KAIRÓVAL HOGY A FOGOLY KATONA, GILAD SÁLIT  SZABADONBOCSÁTÁSA – RÉSZE KELL HOGY LEGYEN MINDEN FEGYVERSZÜNETI RENDEZÉSNEK.

2 megjegyzés:

  1. Módim ánáchnu láh... veál haniszejkhá sebakol jom imánu, veál niflótejkhá vetovotejkhá sebakol et erev vavoker vecáhárim...

    VálaszTörlés