2009. január 8., csütörtök

""ISTEN NEVÉBEN GYŐZNI FOGUNK" - A HADBAVONULTAK IMÁJA

MERKEL  ÉS SÁRKÖZI:  BIZTOSITÉKOT  KELL ADNI  IZRAELNEK

ÉSZAKRÓL FENYEGET A VESZÉLY?

OLMERTET MEGHIVTÁK KAIRÓBA TÁRGYALNI A FEGYVERSZÜNETRŐL

 A BIZTONSÁGI TANÁCS MEGSZAVAZZA A "TŰZSZÜNETET"

 

HÁBORUS NAPLÓ (11) CSÜTÖRTÖK, JANUÁR  8

 

      Csütörtök reggelre ujabb – de meglehetősen előrelátott – veszélyre ébredt Izrael népe: Északról, Libanonból, jött két rakéta, melyek Naharián, egy  öregotthont találtak el. Több könnyü sebesült, sokkolt idős emberek.

 

    Az egyik libanoni "gazdátlan" belövés (Fotó: El Jazira, az "objektiv" arab internet 
 
Mivel erre a háboru kitörése óta számitani lehetett, lázas diplomácia tevékenység kezdődött annak megállapitására, vajon valóban a Chezbolla lötte ki a rakétákat és ezzel megnyitotta a "második front"ot, amiért a délvidéki, gázai viperák már hosszu ideje könyörögnek északi szomszédaiknak – vagy pedig ez "csak" egy helyi palesztin terrorcsapat egyéni kezdeményezése. Szenyjora libanoni miniszterelnök sietett elitélni a lövöldözést, mondván hogy ez az Ensz által kötött és mindenki által elfogadott, egyezmény megszegése. Ezt azt kivánta sugallani, hogy nem a Chezbolla, amely ma a libanoni kormény szerves része – a ludas, hanem "felelőtlen" palesztin elemek, stb.

     

   Izraelben a Libanonban mükődő kis palesztin csoportok egyikét  - nevezetesen Achmed Gibril "Népfront"ját vádolták, de Gibril ezt cáfolta. Van egy olyan verzió is, hogy a Chezbolla adta Gibriléknek a kilövésre szánt rakétákat...

 

     Persze az izraeli sebesülteknek – és ,ne adj Isten,  halottaknak – teljesen mindegy ki lövi ki a rakétákat. Izrael ágyutűzzel válaszolt a kilövő helyekre  és azóta halotti csönd. (du. 13.30).

 

   A gázai viperák mostanáig (19 óra) húsz rakétát löttek ki Izraelre.

    A mai három órás szünetet a palesztinok vásárlásra használták ki, pedig a Chamasz vezetősége bojkottra hivta fel őket.

    Holnap (péntek) is lesz ilyen "humanitárus" fegyverszünet.

                                                                  ***

     További hősi halott: Roi Rózner (27), kapitány Cholonból, aki reggel meghalt mikor találatot kapott,  egy tankelháritó lövegtől, a gázai harcok során. Tegnap este eltemették.  Ma délután egy további hősi halottunk van, Ámit Robinzon (20), egy tankista, akit egy chamasz orvlövész ölt meg. Ő a a hetedik, a szárazföldi hadmüveletek kezdet óta. Tegnap megsebesült Gázában hét izraeli katona, kettő sulyosan, a közelharcok során. E A palesztinoknak ezidáig több mint 700  halottjuk van.

 (צילום: AP. צילום רפרודוקציה: דובר צה"ל)

    Páncélosok harca a gázai sikátorokban. A bal sarokban: Ámit Robinzon, aki egy orvlövész áldozata lett     
 
 
 AU.N. suspends aid in Gaza after workers killed z
 Az Unrrwa (az Ensz segitő szerve) felfügesztette tevékenységét Gázában, miután egyik dolgozója, egy gázai arab, életét vesztette "amikor egy izraeli tank tüzet nyitott az átala vezetett teherautóra, amikor az élelmiszert szállitott a mai három órás tüzszünet alatt".

 

        Európában, a  sajtó egy része Izraelt okolja mindenért, de az EU felelős vezetői, mint Merkel német kancellár és Sárközi francia elnök, követelik hogy minden egyezmény előfeltétele legyen biztositékok Izraelnek, a palesztin terror megfékezésére. Magyarországon Morvai Krisztina, a bugris-fasizmus élenjáró képviselője , aki egy náci jellegü párt jelöltje az európai parlamentbe – a pesti palesztin követségen tett látogatást és biztositotta hallgatóit "a magyar nép szolidaritásáról". Ezt megelőzően Morvai az izraeli nagykövetet szerencséltette egy szitkozódó levéllel, melyben izraeli áruk és termékek bojkottjára szólitotta fel honfitársait.

    

                                                                                                                                                      Morvai Krisztina
 
 Érdekes lenne tudni, mit szólnak ehhez a "honfitársak",  a  magyar nép és azok a zsidók, akik még mindig magyarkodnak.

 

    Esti jelentések szerint a Biztonsági Tanácsban folyik az alkudozás, de most, úgy látszik, Amerika nem fogja megvétózni a fegyverszünetre felhivó határozatot. Gázai hirek szerint most a chamasz mond nemet és Izraelben vannak akik örülnek ennek, mert ez lehetőséget ad a hadmüveletek befejezésére. Olmert miniszterelnök tegnap azt mondta hogy az IVH még nem érte el kitűzött céljait (amelyek között az első a chamasz teljes megsemmisitése

    
     Űlésezik a Biztonság Tanács
 
Közben az izraeli lobby folytatja tevékenységét a választások elhalasztására. Reggel, amikor a hirek jöttek az északi lövöldözésről – úgy tünt hogy javultak az esélyek erre, de most úgy néz ki, hogy egy demokrácia nem lehet meg törvényesen megválasztott kormány nélkül, Ez azt jelenti hogy a választások február 10.én lesznek, terv szerint, megtartva.

                                                     * * *

           A HADBAVONULÓK IMÁJA

          10 ezer MP3 a harcoló katonáknak és rajta

              neves rabbi rabbik morális támogatása

              Izrael katonáinak, akik kedden fel voltak

             mentve a Tévét 10. gyász-böjttől (lásd lentebb)

 

     Az izraeli hadsereg tábori főrabbinátusa, imát szerzett és azt  a hadbavonultak között terjeszti. Ezenkivül a rabbinátus elkészitett 10 ezer MP3 szerkentyüt amelyen rabbik hallatják hangjukat és morális támogatást nyujtaak a harcoló katonáknak. Az MP3-t egy ismeretlen adományozó finanszirozta.

 

     A tábori főrabbi, Ronecki ezredes által komponált ima igy hangzik (magyar forditásban):

 

     "Örökkévaló Istenünk, a Seregek ura, Izrael Istene, aki a kerubokon trónol:

    Te parancsoltad nekünk Tórádban, mondván: 'Halljad Izrael! Ti ma készültök a harcra ellenségeitek ellen, ne csüggedjen szivetek, ne riadjatok meg és ne rettegjetek tőlük; mert  az Örökkévaló Istenetek az aki veletek megy, hogy harcoljon érettetek  ellenségeitekkel, hogy megsegitsen benneteket! " (5 Deuteronomium, 20, 3-4).

 

      "Most pedig ellenségeitek háborognak és gyülölőid felemelték fejüket. Néped ellen titkon ármánykodnak és tanácskoznak ellenük. Gyertek, mondják, irtsuk ki e népet hogy ne is emlékezzenek többé Izrael nevére!

 

    "Légy Izrael katonáival, néped küldötteivel, akik ma hadbavonulnak ellenségeink ellen! Erősitsd és bátoritsd őket, pereld perünket,  harcold harcainkat, tarts elöttünk   védő pajzsot és  kelj fel hogy segits nekünk és válts meg bennünket kegyedben...

 

    " Kérünk, esdeklünk, Örökkévaló, segits meg!

     Kérünk esdeklünk, Örökkévaló, segits meg!

    

Kérünk, esdeklünk, Örökkévaló, hadd járjunk sikerrel!

Kérünk, esdeklünk, Örökkévaló, hadd járjunk sikerrel!

 

    "Adj hát nekünk segitséget az ellenségel szemben, hisz az emberek segitsége mit sem ér. Isten nevében győzni fogunk,  elleneinket ő tapossa el!  " (Zsolt, 60, 13-14).

 

              

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése