2009. január 3., szombat

BÁRÁK: LESZNEK NEHÉZSÉGEK ÉS ÁLDOZATOK

HÁBORUS NAPLÓ (7) FOLYTATÁS

 

 

 

AZ INVÁZIÓS SEREG GÁZAVÁROSHOZ KÖZELEDIK

 

  Tegnap este hét órakor, a szombat kimenetele után, megindult az izraeli katonai gépezet – Gáza felé. Ezt megelőzte massziv ágyuzás és a légierő rekordszámu (60!!) csapása a chamasz célpontjaira. Az izraeli haditengerészet naszádjai is beszálltak és chamas célpontokat lőttek. Tőbbek között Bet Lechijában megtámadtak egy mecsetet, amit a "vallásos" chamasz banditák lőszerraktárnak használtak.

 

Éhud Bárák izraeli honvédelmi miniszter, rövid rádió beszédében azt mondta, hogy lesznek nehézségek és áldozatok, de nem volt más választásunk. Nincs állam a világon, amely megengedné, hogy polgárait külföldről gyilkolják terroristák – büntetlenül. A cél – a viperafészek felszámolása.

 

Az invázió időzitése összefügg több európai külügyminiszter valamint  a francia elnök, Sárközi, közeli látogatásával. Ezek jönnek nyomást gyakorolni az akció befejezésére, ami a chamasz terroristák megmentésével lenne egyenlő. Barak szerint "az akció addig tart, amig szükség van rá".

 

  SÖTÉTSÉG GÁZÁBAN – NINCS VILLANY A VÁROSBAN – AZ ELMULT ÓRÁKBAN NINCSENEK

TERRORISTA RAKÉTÁK. A KILÖVŐÁLLÁSOKAT ELFOGLALTA AZ INVÁZIÓS SEREG

 

       A dolog humoros része: Abbas (Abu Mazen) a Pfsz elnöke, a Biztonsági Tanácshoz fordult és kérte, állitsa le  az Ensz az izraeli támadást.

 

(folyt.köv.)

 

     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése