2009. január 9., péntek

A HARC FOLYIK TOVÁBB!!

AZ IZRAELI KABINET ELUTASITOTTA A BIZTONSÁGI TANÁCS HATÁROZATÁT AZ AZONNALI FEGYVERSZÜNETRE

 

HÁBORUS NAPLÓ (11) Erev Sábbát, Tévét 13, január 9, 2009-01-9

 

 A SZERKESZTŐ MEGJEGYZÉSE:

 

 A SZOMBAT BEÁLLTA UTÁN

ZSIDÓ EMBER NEM NYITJA KI  A KOMPUTERT .

 A SÁBESZ MA, BUDAPESTEN 15,54 ÓRAKOR ÁLL BE ÉS HOLNAP, JAN, 10. 17.05-KOR ÉR VÉGET. A SZERK. NAGYON NEM SZERETNÉ HA MIATTA ZSIDÓ EMBEREK SZOMBATOT SZEGNÉNEK, MIVEL EZ NEM ÉLETMENTÉS,(Pikuách nefes)  HANEM PUSZTA KIVÁNCSISÁG.

 

     Egy órával az után hogy az Ensz Biztonsági Tanácsa egyhangulag az azonnali tüzszünet mellett voksolt, a Chamasz banditák massziv ágyuzásba kezdtek, mint szokásuk, a polgári lakosságra. Beér-Sevá, Askelon, Asdod és az immár "hagyományos" Sdérot voltak a célpontok

                                           אהוד אולמרט, גבי אשכנזי ואהוד ברק בסיור באוגדת עזה  צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

                                           OLMERT miniszterelnök és a vezérkari főnök,
                                           Askenázi : a küzdelem folyik tovább
 
 Ennek alapján, most, péntek délben, úgy tünik hogy Izrael elereszti a füle mellett a B.T. határozatát és a hadmüveletek folytatások mellett határoz. Most ült össze a kabinet , amely  - nagy valószinüséggel -  megismétli Izrael korábbi követelését:

 

·       A Chamasz szüntesse be az orvlövészetet.

·        A B.T. biztositsa, hogy a Filadelfii határnál szünjön meg a fegyvercsempészés Gázába.

·        Jöjjön Nato haderő Gázába a rend fenntartására és a chamasz terror megfékezésére 

·       A TOVÁBBIAKBAN Izrael bevárja az Obama rezsim hivatalba lépését és az amerikai álláspont kialakulását.

Izraelben nehéz nyomás nehezedik a kormányra a hadmüveletek folytatására és kiszélesitésére annak ellenére hogy a hősi halottak száma már elérte

a tizet. A jobboldal szakértői, köztük magasrangu tartalékos tisztek, azzal érvelnek, hogy ha Izrael félbehagyja a "munkát" a terroristák kifüstölésére – akkor egyhamar ott álluk ahl most, csak még rosszabb helyzetben,

                                          אולמרט וברק (צילום: רויטרס)

                                          A kabinet ülésezik. Balról: Barak hadügyminiszter és Olmert
 
A baloldal szakértői ezt nem kérdőjelezik meg. Ők a nagy palesztin veszteségeket hangsulyozzák – számuk közeledik a 900-hoz, köztük nők és gyerekek – és azt hogy "mit szól a világ".

 

Ma (péntek) délig 30 chamasz rakéta hullott Izrael (fentemlitett) városaira. Az izraeli hadsereg ennek megfeelően folytatta a hadműveleteket – de délben három órás humanitáris szünetet tart. Most az Ensz (Unrrwa) emberei szrájkolnak és ezért bizonyos nehézségekbe ütközik az Izrael által bevitt élelem és gyógyszerek szétosztásaמיה

A KABINET ŰLÉSÉVEL PÁRHUZAMOSAN KITUDÓDOTT Olmert miniszterelnök álláspontja. A Mááriv szerint, "a B.T. határozata nem keresztülvihető, többek között mivel a Chamasz azonnal és azóta állandóan megszegi. Semmilyen külső tényező, nem kérdőjelezheti meg Izrael jogát az önvédelemre" – mondotta a miniszterelnök.

      A hadsereg egyik  szóvivője szerint a miniszterelnök szavai a kabinet álláspontját tükrözik.

   Tegnap elesett egy további katonánk, Ómer Rubinovits, kapitány, akit ma eltemettek Aradban. Ugyancsak eltemették kibbucában az ezt megelőzően elesett Ámit Robinzont. Ezzel együtt az izraeli hősi halottak száma tizre emelkedett. A Chamasz katonai szóvivője ma eldicsekedett, hogy a banditák két rakétát lőttek a Kerem Sálomi határ-átkelő helyre. Amikor ott ötven izraeli teherautó haladt át, hogy élelmet vigyen a palesztin lakósságnak.

 
    LAPZÁRTTUNKOR – SÁBBÁT! – A KABINET KÖZZÉTETTE HATÁROZATÁT: A HARC TOVÁBB FOLYIK, MIVEL A M.B. HATÁROZATA GYAKORLATILAG NEM ALKALMAS A BÉKÉS ÁLLAPOT MEGTEREMTÉSÉRE ÉS A CHAMASZ AZT ELEVE MEGSZEGTE.

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése