2009. január 11., vasárnap

BALTÁS ARAB GYILKOST FOGTAK EL RECHOVOTON

HÁBORUS NAPLÓ (12) SZOMBAT ESTE (JANUÁR 10)

 

MENEKÜLNEK, FOGSÁGBA ESNEK A CHAMASZ BANDITÁK * LIKVIDÁLTÁK AZ EGYIK BANDAVEZÉRT, AKI

 A GRÁD LÖVEGEK "SZAKÉRTŐJE" VOLT * KEVESEBB RAKÉTÁK ESTEK TEGNAP IZRAELRE * MÁTÓL MEGNYILNAK A DÉL-VIDÉKI ISKOLÁK  * KAIRÓ  TOVÁBBI NYOMÁST GYAKORÓL IZRAELRE  FEGYVERSZÜNETI JAVASLATA ELFOGADÁSÁRA * KÜLÜGYMINISZTERE: NEM FELADATUNK SEGITENI A CHAMASZT A FEGYVERCSEM- PÉSZÉSBEN

 

    Az Ősi Forrás szombat esti hirösszefoglalója:

 

   Először egy "személyes" hir, amelyből kitünik hogy a háboru elérkezett személyes pátriánkba, a békés kis izraeli városkába, Rechovotra: Péntek délelőtt a városka főutcáján, amely a "magyar" Herzl Tivadar nevét viseli (ez az aki a cionizmust "kitalálta" anno), egy palesztin (ön)gyilkos merénylő "Allah Akbar" kiáltásokkal, megtámadott egy baltával egy 17 éves zsidó fiut, akit megsebesitett. A járókelők, a rendőrség segitségével, elfogták a merénylőt, aki azzal "érvelt", hogy egy Gázában meghalt barátját jött megbosszulni – Jenin arab városból. A merénylőt átadták a S.B.nek.

 

     Ez az első merénylet Rechovotban, ahol sok arab vendégmunkás dolgozik. Ezidáig még nem értek el ide a chamasz banditák lövedékei.

 

     Szombaton, hála Istennek, sokkal kevesebb gyilkos lövedék érkezett Izraelbe Gázából. Ezek a déli városokat, Askelont, Asdodot és Sdérotot érték. Emberéletben  nem esett kár, de többen megsebesültek. Közben kitudódott, hogy tegnap az izraeli légierő likvidálta Amir Mansit, a chamasz egyik fő "szakértőjét" a Grád lövegek üzemelésére. A terrorista akkor kapta a halálos lövést, amikor egy üteget próbált üzembe helyezni. A tegnapi napon jelentős módon csökkent az izraelre kilőtt lövedékek száma.

 חאלד משעל (צילום: AP)

Chalad Mas'al : Nagy (száj)hős Damaszkuszból  

 

   Izraeli szóvivők szerint a szárazfőldi hadmüvelet megkezdése óta  - több mint 300 chamasz "harcos" vesztette életét, sokan fogságba estek, illetve megszöktek alakulatuktól. A tegnapi harcok során hét izraeli katona megsebesült.

 

    Az egyiptomi külügyminiszter szombaton kijelentette, hogy országának nem feladata segiteni a chamasznak, hogy fegyvereket tudjon csempészni  Egyiptomból, a földalatti alagutakon. Ugyancsak figyelmeztette Naszrallát, a Chezbolla militáns vezetőjét, hogy ne avatkozzon bele a gázai "problémába", mert ezzel nem segit a palesztin népnek. Chaled Mas'al, a damaszkusi chamasvezér, közölte hogy a szervezet ellenzi  nemzetközi ellenörző hadseregét jelenlétét Gázában

 

        A Háttér-Front parancsnoksága közölte hogy holnaptól (vasárnap) megujul a tanitás a vidéki városokban, amelyekben a tantermek mellett óvóhely, illetve védett helység van.

 

   Izrael azzal vádolja a gázai chamasz bandavezéreket, hogy azok ellopják  a behozott élelmet és gyószereket, amiket ingyen kellene a lakósság között szétosztani. Ehelyett a "hatóságok" ezt elkobozzák és borsos áron adják tovább a kiéhezett lakósoknak, akik – félnek tiltakozni.Egyébkén az IVH tegnap is háromórás szünetet tartott, amikor további élelmiszert hoztak be.

 

     A Chamasz vezérei földalatti rejtekhelyeken, valamint az egyik gázai kórházban bujkálnak és nem hallatják hangjukat. Akik beszélnek azok vagy Jemenben, vagy Damszkuszban, vagy éppen Kairóban dekkolnak és onnan közlik hogy elutasitják a B.T. fegyverszüneti határozatát.

                                                   * * *

    EGY PESTI KÉRDÉSRE VÁLASZOLVA

 

   Dr O.F.nek, Budapest:

 

    Fogalmunk sincs  ki vette fel  (az Ön szavai szerint: "ki nyalta föl") annak a másfélmillió forintnak 25%-át, amit a Népszabadságban megjelent hirdetésért fizetett a megrendelő. Az egész fölösleges pénzpocsékolás volt, mert ingyen is el lehetett volna érni a Nyilatkozat megjelenését. A lapnál meg lehet tudni, kinek fizették ki a komissziót, de  mi nem foglalkozunk ezzel.

1 megjegyzés:

  1. Ó, Te jó ég...a BKV (volt/van/ vezér, aki nem gyengén milliomos...ezt tartja legnagyobb problémájának? Hát, kívánom neki...
    Nem mindegy mennyibe került a Népszabadságban megjelent közlemény? OF-nek egy sielős, v. welness hétvége kedves tanerő párjával kerül ennyibe..
    Amikor Mo-n és Európában gázprobléma, a Szentföldön véres és rémes háboú dúl..akkor inkább OF nyúljon zsebbe és támogassa Izraelt..
    NK-nak: szívesen olvasnánk arról, hogy az izraeli átlagpolgár hogy éli meg ezeket a heteket:(

    VálaszTörlés