2009. január 28., szerda

MEGHIUSITOTTAK - VALAHOL EURÓPÁBAN - EGY HORRIBILIS MOSZLIM TERRORCSELEKMÉNYT

 
  A részleteket - egyelőre - biztonsági okokból - nem lehet közölni
 
 
 
AZ ORSZÁGOS  FŐRABBINÁTUS
FELFÜGGESZTETTE KAPCSOLATAIT A VATIKÁNNAL –
A HOLOKAUSZTTAGADÓ  צילום: איי פי
BRIT PÜSPÖK,
 RICHARD WILLIAMSON,
REHABILITÁCIÓJA MIATT   A két országos főrabbi (Amar ,
   jobbról) és Metzger

 

Az izraeli országos főrabbinátus tegnap megszakitotta hivatalos kapcsolatait a Vatikánnal. Egyidejüleg lemondtak egy már megbeszélt és kitüzött találkozást Rómában, március 2-4 között, amely a  teológiai párbeszédet volt hivatva folytatni a rabbinátus és a Vatikán között.

 

 

Odéd Wiener, a jeruzsálemi főrabbinátus igazgatója, levelet intézett  Cardinál Walter Casperhez, a Vatikán "kükügyminiszteréhez", amelyben bejelenti a kapcsolatok megszakitását és elmondja a kiváltó okot:

 

   Ez pedig az hogy az elmult héten a pápa megkegyelmezett négy, régebben kiközösitett és eltávolitott püspöknek, akik ellenezték az egyház kvázi "liberális" politikáját és konzervativ álláspontjukról voltak ismeretesek. A négy között van a brit püspök, Richard Williamson, aki nótorius Holokauszt-tagadó és Cion Bölcseinek ismert antiszemita (hamisitott) jegyzökönyveit dicsőiti.

 

     Sáár-Jásuv Kohen, haifai főrabbi, aki nemrég résztvett egy vatikáni konferencián, azt mondta a Jeruzalem Postnak, reméli hogy az emlitett püspök revideálja álláspontját, mielőtt a találkozások a Vatikánnal megujulnának.

 

Megjegyzendő hogy mértékadő vallásos körök amúgy is ellenezték a Vatikánnal való eszmecserét és abban nem láttak semmi jót a zsidóság számára.

 

A rabbinátus megszakitott kapcsolata a Vatikánnal nem feltétlenül érinti az Izrael és a Vatikán közötti államközi kapcsolatokat, "de nagy a valószinüség hogy hatással van rá" – mondta egy izraeli diplomata Jeruzsálemben. " A Holokauszttagadó püspök visszafogadása nem mutat jóhiszeműségre" – tette hozzá.

 

                                                  ***

 

 

 

KEVESEBB MINT 2 HÉT A VÁLASZTÁSIG (2)

 

 

TESSÉK TIPPELNI: HOGY FOG KINÉZNI AZ ÚJ KNESZET

ÉS KI LESZ AZ ÚJ MINISZTERELNÖK?

 

 

    Ha rám hallgatnának és elfogadnának a bné-bráki modellt, akkor sok pénzt és sok fejfájást lehetne megspórólni, a következő 13 napban.

 

    Hogy is volt Bné-Brákban? Nemrég, amikor az egész ország a municipális választások lázában égett- Bné-Brákban, a vallásos városban csönd volt. A pártok leültek, ittak sok kávét és teát, konzultáltak a rabbikkal , akik osztottak és szoroztak majd beleegyeztek egy megoldásba, amit ők maguk javasoltak: nem lesznek választások, hanem a pártok felosztják egymás között a medve bőrét és sálom ál jiszráél , vagyis béke Izraelre.

 

 

   Mindenki megkapta – többé-kevésbé – amit akart (kevesebbet mint amit remélt, de többet mint ami biztosra "járt" volna neki) és ma létezik Bné-Brákban egy életképes városháza; a jesivák müködnek, az iskolák tömve vannak és a lakósság homogén jellege biztositva van.

 

   Miért ne lehetne ezt országos szinten is megvalósitani?

 

Miért ne lehetne kölcsönös megegyezéssel felosztani a Kneszetet és elkezdeni dolgozni, hiszen még nincs költségvetés a folyó évre? Hiszen a gazdaság, a biztonság, stb, stb nem hagy egy fölösleges napot sem kárbaveszni.

 

  Tehát:

 

    Az én felosztásom szerint (nem objektiv, persze, olyan nincs hogy objektiv): igy nézne ki a következő Kneszet:

 

KÁDIMÁ  (Cipi Livni közép- pártja, a jelenlegi kormánypárt)  - 29 mandátum

 

  LIKUD    (Benjámin Netánjáhu (Bibi) jobbközép pártja           -  28  mandátum

 

  MUNKAPÁRT (Ávoda) Éhud Bárák balközép pártja -              - 14  mandátum

 

  SÁSZ  ( jobboldali szinezetű, vallásos szfárádi párt)                  -  12  mandátum

 

 IZRAEL A HÁZUNK  A. Lieberman szélsőjobb (orosz)pártja -   12 mandátum

 

  MEREC  (a volt mapam, stb)  szélsőbaloldali párt                     -   5 mandátum

 

  ICHUD LEUMI  szélsőjobboldali (telepesek) pártja                  -   4 mandátum

 

  HÁBÁJIT HÁJEHUDI ( a volt Mizráchi) vallásosok                 -   3 mandátum

 

  ÁGUDÁT JISZRÁÉL  (Ultraortodox askenázi párt)                      -  5 mandátum

  
   NYUGDIJASOK                                                                              -  3 mandátum
 

  ARABOK ( 3 pártra oszolva)                                                        -   5 mandátum

 

              Ez összesen – ha nem tévedek – 120.  Ennyiből áll az izraeli Kneszet.

 

   Nos, most tessék tippelni, ki tud a három legnagyobb párt (lista)vezetője közül a legkönnyebben kormányt alakitani. A törvény szerint az államelnök elöször a legnagyobb párt jelöltjére bizza a kományalakitást és erre neki 45 napja van.

 

    A fentiek szerint a Kneszetben kb 12 -13 párt lesz képviselve, akárcsak a jelenlegiben. Hogy 32  lista vesz részt a választáson,  eznem más mint egy izléstelen vicc, de ez igy van: aki hoz 750 ajánlást és deponál egy bizonyos össszeget – az "futhat". Pénzét nem kapja vissza – ha nem lépte át a választási "küszöböt" – 2.5 % - de van akiknek megéri.

 

 Tehát – tessék tippelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése