2009. január 7., szerda

K Ü S Z Ö B Ö N A F E G Y V E R S Z Ü NE T ?

 
HÁBORUS NAPLÓ(10) Szerda január 7), éjfél

 

 NAPI HIRADÁSUNK ZÁRTÁVAL, SZERDA ESTE 12dr ÓRAKOR, JERUZSÁLEMI IDŐSZÁMITÁS SZERINT – KÖZEL A TÜZSZÜNET, AMIT A VILÁG KÉNYSZERIT IZRAELRE. Úgy tünik hogy Amerika is a francia-egyiptomi javaslat mögött van, legalábbis ez derül ki Rice amerikai külügyminiszter üzenetéből Izraelhez.

Hasonlóan reagált a chamasz politikai vezetősége (melynek tagjai egyIsrael resumes Gaza campaign after halt gázai kórházban bujkálnak), de nincs bizonyosság, hogy a katonai vezetés, illetve a fegyveres banditák , is hajlanak a "Tüzet szüntess"re.

 
 LAPZÁRTAKOR AZ IZRAELI LÉGIERŐ RAFFÁBAN (RAFIACH) ALAGUTAKAT BOMBÁZOTT, MIUTÁN RÖPCÉDULÁKON HIVTA FEL A POLGÁRI LAKÓSSÁGOT, HAGYJA EL A TÉRSÉGET (lásd a fotót)
 
Korábbi hireink, illetve az izraeli sajtó és internet szalagcimei:

 

         IZRAEL NAPI HÁROM ÓRÁS "HUMANITÁRUS"

        TÜZSZÜNETET TART GÁZÁBAN

  • GYÖNGÜL A BANDITÁK LŐDÖZÉSI KÉSZSÉGE
  • A KABINET ELŐTT A DILEMMA: TÜZSZÜNET, AHOGY

       A "VILÁG" AKARJA, VAGY AZ AKCIÓ ELMÉLYITÉSE,

      A VIPERAFÉSZEK ALAPOS KIFÜSTÖLÉSÉRE

  • MEGVÁRJÁK MIT MOND OBAMA, AZ UJ AMERIKAI ELNÖK
  • A JEDIOT ÁCHRONOT HIRMAGYARÁZÓJA: SÁRKÖZI MAGÁNAK VINDIKÁLJA AZ AMERIKAI JAVASLATOT
  • A TÁBORI RABBINÁTUS KÖZZÉTETTE A "HARCOS IMÁJÁT"

 

                IVÁNYI GÁBOR IZRAELBE JÖN

     Iványi Gábor, a Wesley János intézmények és főiskola rektora, az  ismert

filoszemita és Izrael-barát politikus, a Világ Jámborainak egyike (Chászid Umot Háolám), a jövö héten Izraelbe jön, hogy meglátogassa a terrorsujtotta városokat és szolidaritását fejezzi ki az iszlám terroristák által támadott Izraellel.

 

     Rövid látogatása során Iványi ellátogat Asdod, Askelon, Sdérot és Slomi városaiba és találkozik az ittani lakósokkal, akiknek átadja a demokratikus Magyarország szimpátiáját.

 

Az elmult évben Iványi több gyerekcsoportot látott vendégül Budapesten, Slómiból és Sdérotból és tervében van ezen akciót kiszélesiteni. Iványi kifejtette, hogy  "szeretnék találkozni minden kedves barátommal, a veszélyben lévő családokkal, gyerekekkel, akikre mint sajátjaimra tekintek, a szüleikre, mint családomra, testvéreimre az idősebbekre, mint a szüleimre".

 

  Iványi Gábor, a tervek szerint egy hetet fog Izraelben tölteni.

 

               KATONÁK KÉRIK A TÁBORI FŐRABBI ÁLDÁSÁT

 

    Tébyeges katonák és tartalékosok bevonulás előtt, kérték, hogy a tábori főrabbi áldja meg őket, hogy békében hazatérjenek, mitután eleget tettek hazafias kötelességüknek. A tábori főrabbi, Roneczki ezredes, aki meglátogatta a tartalékosok gyülekező helyét – megáldotta a hadbavonulókat.

 

A tábori rabbinátus közzétette a  "hadbavonulók imáját".

 

              IRÁN KÖTELEZI A ZSIDÓKAT

            HOGY TÜNTESSENEK IZRAEL ELLEN

 

  AZ IRÁNI FASIZSTA RENDSZER a  napokban nyomást gyakorolt a zsidó hitközségre, hogy tüntessen Izrael ellen és tiltakozzon a chamasz terroristák megtámdása ellen – ezt jelentette a hivatalos iráni hirügynökség, az Iráná.

 

    A héten több helyről jelentették Európából, az antiszemita megnyilvánulások erősődését. Franciaországban zsinagógákat gyujtottak fel, Magyarországon a szélsőjobb uszit a zsidók ellen, akiket Izraellel azonosit. Ezt megerősiteni látszik az a fizetett hirdetés, amit a hitközség tett közzé, a "kongresszus" nevében, a Népszabadságban, potom 1.5 millió forintért. (lásd tegnapelőtti blogunkat).

 

     Mi leközöltük – ingyen és bérmentve, miután "leloptuk" a Mazsihisz honlapjáról.

 

                                      **********

 

    A BLOGGER KÖZLEMÉNYE

 

 Ez a blog informativ jellegű, a zsidóság eszméinek, elveinek, Tórájának ismertetésével, népszerüsitésével foglalkozik – zsidók körében.

 

    Ebből értelemszerüen következik, hogy a blog nem foglalkozik meddő vitákkal, személyeskedő piszkolódásokkal, álzsidók, illetve másodosztályu funkcionárusok sameszainak, fizetésüket igazolandó öklendezéseivel.

   Ezeket a jövőben törölni fogjuk. Minden  informativ jellegü, a zsidóság lényegét és mibenlétét érintő kérdésre válaszolni fogunk – amennyiben a kérdező megadja nevét és cimét és  nem bujik az anonimitás álarca mögé.

   

   Az Ősi Forrás szerkesztője

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése